hategame logo
Продуцентът на Tekken потвърди за спирането на Tekken x Street Fighter
пуснато на 21 юни 2021 от pseto
tekken x street fighter
През 2010-а бяха обявени два интересни кросоувъра - Tekken x Street Fighter и Street Fighter x Tekken. Целта на първата игра беше да пренесе герои от Street Fighter в триизмерната вселена на Tekken, а пък втората (която все пак бе реализирана) успя да ни предложи куп персонажи от Tekken в класическия 2D стил на Street Fighter.

Интересно е, че в последните 11 години така и нямаше официално потвърждение, че Tekken x Street Fighter е бил спрян. Макар че бе повече от логично, че играта няма да види бял свят. Все пак Кацухиро Харада, дългогодишният продуцент на Tekken франчайза, най-накрая потвърди това. Добавяйки, че съжалява за пропуснатата възможност.

Изглежда вината за проваления Tekken x Street Fighter е била в Capcom. В един момент те са се отказали от проекта, който според Харада е бил готов на 30%. Тъй като Capcom притежават правата за Street Fighter, то Bandai Namco не е имало как да продължат напред.

Харада споделя, че е бил готов концептуалният арт за почти всички персонажи, като при някои от тях е бил завършен и моушън кепчъринга. Поради която причина видяхме Акума като гост в Tekken 7. Според него класически Street Fighter персонажи като Чън Ли и Далсим са се получили много добре в Tekken x Street Fighter.

Но все пак Capcom не са искали да променят решението си.

Тъй или инак Харада казва, че опитът, натрупан покрай проекта е бил успешен, най-вече ако става дума за моушън кепчъринг и анимации. Но наистина - колко интересно щеше да видим и този кросоувър?

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
24 юни 2021
Всъщност след това казва, че проекта не е мъртъв, а просто в пауза, но дали ще види бял свят никой не знае. Жалко, защото аз лично винаги съм предпочитал Tekken пред Street Fighter. Бойните механики според мен са по-добри. В Street Fighter геймплея винаги ми е един безтегловен, което не ме кефи.
pepito avatar
pepito
28 юни 2021
Super Street Fighter 2 беше много добър навремето, после 3 имаше third strike едишън, който заслужава да се спомене, но за мен поне ssf2 беше най-доброто от серията. После с тия 3д истории я развалиха ...
Mitko6000 avatar
Mitko6000
28 юни 2021
Една от първите ми бойни игри беше SSF2 Turbo. След нея помня, че играх първата версия на 4 като излезе, от поредицата, и оттогава просто геймплеят не ме радва. Не помня вече 16-битовата игра как беше, но знам че след като почнах да разцъквам Tekken и Mortal Kombat на Playstation 1, вече не можех да се върна към SF.
HighFist avatar
HighFist
29 юни 2021
Конкретно Street Fighter x Tekken беше пословично слаба, така че по-добре да няма други подобни продукти... поне за момента.

Иначе аз като цяло съм фен на двуизмерните файтъри и по-специално на Mortal Kombat.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл