hategame logo
Project Scarlett е новата конзола на Microsoft
пуснато на 10 юни 2019 от pseto
project scarlett xbox
Новата конзола на Microsoft носи кодовото название Project Scarlett и ще се появи на пазара в края на 2020 година. Новината дойде вчера на E3 по време на пресконференцията на софтуерния гигант.

Също както и при обявения наскоро PS5 ще се ползват процесор и видеокарта на AMD – базирани на архитектурите Zen 2 и Navi. Твърдият диск на Xbox One ще бъде заменен с SSD, но пък в днешно време трябва да очакваме подобни носители от нови устройства.

Хвърлят се и някои произволни числа – например поддръжка на 8K резолюции, достигане на 120 кадъра в секунда и четири пъти по-висока производителност от тази на Xbox One X.

Също така научаваме, че Halo Infinite ще се появи заедно с Project Scarlett догодина.

Така изглежда, че новото конзолно поколение е адски близо. Обикновено Microsoft и Sony се движат като скачени съдове и едва ли едната компания ще позволи на другата да пусне новото поколение хардуер по-рано. Така точно както през есента на 2013-а вероятно и догодина ще видим войната на следващото конзолно поколение.

Коментари
PeaceMaker avatar
PeaceMaker
11 юни 2019
А с това, че дадоха възможност на всички потребители на xbox да се докопат с безплатен game pass за много време, явно е ход продиктуван от бъдещата конкуренция с Гугъл.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл