hategame logo
Quantic Dream осъдени заради фотошопната снимка
пуснато на 03 декември 2019 от pseto
detroit become human 1
Студиото Quantic Dream беше осъдено от свой бивш служител във Франция, където е базирано... заради фотошопната снимка. Това става ясно по-рано през седмицата.

Любопитна е причината обаче – тя не е свързана със съдържанието на снимката, а с факта, че Quantic Dream не са направили нужното, за да пресекат нейното разпространение. С което са нарушили своето задължение по закон да запазят личната неприкосновеност на служителите си.

Макар че ако трябва да погледнем реално – как може да се спре разпространение на фотошопната снимка през услуги за вътрешнофирмена комуникация тип Skype, Slack и други?

Все пак глобата, която трябва да плати Quantic Dream не е голяма. Става дума за 5000 евро, които със сигурност не са нищо значително за студиото. Освен това се дължат и още 2000 евро за съдебни разноски. Човекът, завел делото, остава анонимен, но научаваме, че е бил IT мениджър.

Quantic Dream бяха в епицентъра на скандал миналата година, когато бяха обвинени в „сексистка и хомофобска работна среда“. Имаше и заведени дела, но те не са стигнали да присъди в ущърб на студиото.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл