hategame logo
Работата по Torchlight III приключи
пуснато на 27 май 2021 от pseto
torchlight 3 8
Работата по Torchlight III е приключила. Поне от страна на Echtra Games, разработчиците на заглавието. В съобщение те споделят, че са "предали щафетата на Perfect World" - които са новите собственици на франчайза.

Така активната разработка по играта сякаш приключва... и то само 7 месеца след нейната пазарна премиера. Torchlight III прекара няколко месеца в Steam Early Access, а след това се появи в продажба през октомври 2020-а.

Играта обаче бе разочароваща. Интересът към нея спадна бързо, като в момента записва едва 100 души средно в един и същи момент. За сравнение 9-годишният Torchlight II се справя 3 пъти по-добре.

Не е трудно да кажем, че Torchlight III беше провал - но пък Echtra Games се надяват, че ние няма да забравим името им, понеже готвят нов проект в момента. Какъв - рано е за обявяване.

Torchlight серията е един от светлите лъчи в екшън RPG жанра. Втората част се появи няколко месеца след Diablo III, което в първоначалния си вид беше абсолютно сгрешена игра на много нива. Torchlight II вероятно бе по-добрият представител на ARPG жанра - но пък продажбите не бяха чак толкова добри. В крайна сметка след него студиото пусна Hob, който пък бе комерсиален провал. След това Runic фалираха, а пък Echtra взеха лиценза за Torchlight III... който съвсем не успя да оправдае очакванията.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл