hategame logo
Разработчици на Borderlands 3 излъгани с бонуси?
пуснато на 03 април 2020 от pseto
borderlands 3 1
Ранди Пичфорд е една от по-малко приятните личности в гейм индустрията. През годините той се отличи с множество лъжливи обещания към геймърите, а пък в последно време стана обект и на съдебно дело от бивш дългогодишен партньор в студиото Gearbox, който го обвини, че е присвоил 12 милиона долара.

Сега покрай Пичфорд се завихря нов скандал, свързан с Borderlands 3. Множество източници от Gearbox споделят, че обещаните им бонуси след премиерата на шутъра са били значително понижени. Новината е била съобщена от Пичфорд по-рано тази седмица пред тях.

В рамките на Gearbox има като цяло привлекателно звучаща оферта, при която 40% от печалбите от дадена игра отиват при разработчиците, а останалите 60% остават в касата на студиото. В резултат при минали игри са били разделени над 100 милиона долара като бонуси между служителите.

При Borderlands 3 обаче Пичфорд казва пред своите колеги, че бюджетът е бил неочаквано висок – 95 милиона долара за основната игра плюс още 45 милиона долара за DLC-та. Той е добавил също, че растежът на компанията в последните години е изял част от печалбите, а и самият шутър като цяло се е продавал под очакваното.

Въпреки че 2K го обяви за най-бързо харчещата се игра в историята на разпространителя с над 5 милиона продажби.

Неприятната новина бива споделена в повече от неподходящ момент в разгара на пандемията от COVID-19. Според източниците, цитирани от Kotaku, Пичфорд дори е казал, че всеки, който пожелае, е свободен да си тръне от Gearbox, „макар че се надява това да не се случи“. В разгара на настоящата криза едва ли мнозина ще го направят.

За студиото се говори, че плаща под стандартите на гейм индустрията, но онова, което задържа работниците са именно бонусите при успешна премиера на игра. Последният продукт на Gearbox – Battleborn, беше провал, но Borderlands 3 беше обречен на успех. Който и постигна. И комерсиално, и откъм отзиви. Но явно разработчиците няма да могат да му се насладят напълно.

Коментари
igra4 avatar
igra4
03 април 2020
Те и геймърите бяха излъгани. Най-скучния бордерландс, с отегчения го играех накрая.
pseto avatar
pseto
06 април 2020
Не знам дали заради Ранди или заради цялата Epic Games Store ексклузивност пасувах за Borderlands 3, ама дори и сега нещо нямам никакво настроение да го почвам. Ако това за прецаканите разработчиците е истина - още повече.
rosniak avatar
rosniak
06 април 2020
Защо не и заради двете?
lyubohar avatar
lyubohar
06 април 2020
Играта е доста приятна, особено ако си пропуснал предната като мен. Но не бива да се прекалява, аз я играя с дълги паузи. Доста дълга е и след няколко мисии почва да се изтърква. Но ако не се опитва да я изиграе наведнъж човек е супер. Всичко е много изпипано. За мен е в пъти по-забавна от Doom Eternal, например...
God avatar
God
06 април 2020
6 месеца е глупава ексклузивност, трябваше да 12 както останалите, или въобще да я няма. Сега се разводни едно такова и не можа да стане хайпа.
Rostik79 avatar
Rostik79
07 април 2020
Потвърждавам и аз, че BL3 е достатъчно забавна за мен, макар че не е на нивото на двойката.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл