hategame logo
Разработчици зад кошмарния римейк на XIII се извиняват
пуснато на 16 ноември 2020 от pseto
xii remake original
В последните години видяхме някои страхотни римейкове на класически игри, но също така и адски лоши такива. Един от които излезе наскоро - този на XIII.

Заглавието, появило се през 2003 година, е любимо на немалко хора, най-вече заради запомнящия се визуален cel-shaded графичен стил и комиксово усещане. Но интересно, римейкът изобщо не го следва!

Вместо това преработената версия има далеч, далеч по-реалистична графика (макар и с cel-shading), от която оригиналната емоция се губи почти изцяло.

Не само това, но и новият XIII е пълен с бъгове, много от които комични.

Но какво имат да кажат разработчиците PlayMagic и разпространителите Microids? Те се извиняват, но и посочват пандемията от COVID-19 като причина за лошото качество. Работата от вкъщи е навредила на екипа зад играта и е довела до "неочаквани забавяния" във вътрешния график за излизането на XIII. Обещават се скорошни поправки за всички технически проблеми.

Интересно е обаче, че не се говори особено за по-големия проблем - цялостната промяна в усещането. Римейкът на XIII изглежда така, сякаш оригиналът просто е бил набързо портнат до нова версия на Unreal Engine (оригиналът използва второ поколение на двигателя), без да се полагат допълнителни усилия. И едва ли ще има поправки на този фронт.

Тъй или инак се уверяваме за пореден път - трябва да имаме едно наум при римейковете. Понеже някои от тях изобщо не са на нужното ниво.

Коментари
vanmx avatar
vanmx
17 ноември 2020
Тая игра просто нямаше нужда от римейк. И сега ако беше излязла в първоначалния си вид пак щеше впечатлява. Като гледам разни геймплей клипчета ми се доигра отново, уикенда може за пусна PS2-ката да си я припомня
Rostik79 avatar
Rostik79
17 ноември 2020
Съгласен с vanmx. Като гледах сравнението, оригиналът изглежда съвсем адекватно. Можеше само ремастър, колкото да поддържа нови резолюции, антиалайзинги, съвместимост и подобни, вместо да преправят основно играта.
pseto avatar
pseto
17 ноември 2020
Аз XIII не съм го играл, но да, и на мен си ми изглежда абсолютно окей от сравнението и в оригинален вид. А пък римейкът е пълен ташак, явно някоя компания се е докопала до интелектуалната собственост и се опитва да изкара някой и друг долар. Пък после си пишат тези класически извинения на килограм - "Чуваме ви, ще оправим нещата, обещаваме, бла-бла".
igra4 avatar
igra4
17 ноември 2020
Тоя прилича на адидас батката, меменце из фб 😂
Mitko6000 avatar
Mitko6000
18 ноември 2020
На мен ми прилича на Брус Лий от Бургас.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
17 ноември 2020
Деда знам изгледах клипчето под статията,не ми изглежда толкова зле.Това рисуваното на оригинала по не ми допада.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
18 ноември 2020
Проблема, е че е пълна с бъгове и на моменти изглежда по-зле от оригинала от 2003 година, ако се разглеждат side by side.
sClass avatar
sClass
18 ноември 2020
Не съм я играл никога и щях да я взимам, но като видях какви са отзивите...взех оригинала, понеже беше 3 евра в стийм и скоро мисля да го изиграя.
Charcharo avatar
Charcharo
18 ноември 2020
Има по-големи проблеми от арт стила. Имам я и наистина е доста счупена в момента.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл