hategame logo
Разработчиците на Cyberpunk 2077 влизат в режим на преработване
пуснато на 30 септември 2020 от pseto
cyberpunk 2077
Студиото CD Projekt Red е влязло в режим на преработване. В следващите шест седмици разработчиците ще имат увеличена работна седмица. Тя няма да е стандартната понеделник-петък, ами вместо това ще включва и още един ден от уикенда. За промяната съобщава първо изданието Bloomberg, а след това материалът на медията бива потвърден в Twitter от Адам Бадовски, един от изпълнителните директори на полската компания.

„Започвайки от днес, цялото режим студио е в режим на форсиране“, казва Бадовски в имейл към служителите си. Той споделя също, че „всички възможни варианти за разрешаване на ситуацията са били изразходени“ – под „ситуация“ очевидно се има предвид качественото завършване на Cyberpunk 2077 – и ще трябва да се прибегне до увеличена работна седмица.

Бадовски признава, че с този ход той противоречи на собствените си думи. Неотдавна той обяви в интервю, че „преработването никога не трябва да е отговорът“. Но ето, че винаги има изключения.

Cyberpunk 2077 беше отложен на два пъти. Първо го очаквахме през април тази година, а после – през септември. Поредно забавяне със сигурност няма да се хареса на всички, очакващи играта – а вече е очевидно, че CD Projekt Red ще направи всичко възможно, за да пусне играта в срок.

Все пак Бадовски споделя в Twitter, че екипът на полската компания знае какъв е залогът и разбира решението.

„Това е едно от най-трудните решения, които е трябвало някога да взимам, но екипът ще бъде компенсиран за всеки допълнителен час, който вложи в Cyberpunk 2077. И точно както се случва в последните години, и тази 10% от печалбата на компанията ще бъде директно разпределена между служителите на CD Projekt Red”, казва Бадовски.

Cyberpunk 2077 очакваме на 19 ноември. Тогава играта ще излезе за PC, PS4 и Xbox One. Версиите за PS5 и Xbox Series S/X ще са готови по някое време догодина, като добрата новина е, че ще има безплатен ъпгрейд до тях за всички, сдобили се със Cyberpunk 2077 за настоящите конзоли.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
30 септември 2020
Дано успеят навреме. Очакванията ми за играта са умерени, но все пак всички тези проблеми в разработката малко ме притесняват. Дано си заслужи хайпа.
HighFist avatar
HighFist
30 септември 2020
Да се стягат в кръста и да я пускат вече тази игра, за да видим и ние за какво става въпрос.
HighFist avatar
HighFist
30 септември 2020
Пусната е информация, че ще има и подобна на Gwent мини-игра.
vldir avatar
vldir
30 септември 2020
Забавете я.
igra4 avatar
igra4
30 септември 2020
В бг 70 процента от хората бачкат и събота(без компенсации) така че за месец и нещо, нищо не е.
lyubohar avatar
lyubohar
30 септември 2020
В БГ 70% от хората не бачкат и петък, дори да са на работа
pseto avatar
pseto
01 октомври 2020
Това... е прекалено истина. Мисля, че много хора, особено пък в IT, са свикнали на по час-два скатавка освен обедната почивка и така натоварването е съвсем окей. В един момент ми се налагаше да работя по 8 часа плътно, че имаше сто кила работа, и макар да беше нормална работна седмица ми се зави свят след месец и половина. А като работиш с глъвътъ е малко по-друго, като изпушиш и 8-9 часа сън не са спасение, аз цяла нощ сънувах код тогава. С кошмарен привкус.
lyubohar avatar
lyubohar
01 октомври 2020
Факт, и аз не мога да кажа, че правя плътно 8 часа. По-скоро работя по реални 7ч и в края на деня съм като пребито куче. Имал съм и по над 8 часа дни и натоварването наистина е огромно, просто защото късния следобед вече си на 50% капацитет и оттам върви стремглаво надолу. Това човек извън бранша трудно може да го разбере Иначе средно за нашия бранш се счита, че се работи по 6.5 часа, което наистина е сравнително нормално за този тип работа.

Но аз не говорех за IT сектора, аз имам предвид администрацията, разните му там банки и т.н. институции, където според мен и 4-5 часа едва ли им се събират. Хората си мислят, че в IT сектора сме като тях - пием кафета и пушим цигари половината ден и ни дават 2х на техните заплати просто ей така, защото сме отишли на работа Това разбира се е грозно обобщение от моя страна, защото имам приятели, които работят в банки и се спукват просто, но средностатистически има и много скатаване. В IT бранша за 20г съм се убедил, че се работи много, от почти всички и повече от кой да е друг бранш.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
30 септември 2020
Дано да им стигне времето,но ако не се справят в срок,няма лошо да я отложат още малко. Да ,3 отлагания,ще разочароват много хора,но по-добре така отколкото да се пусне с много бъгове. Предполагам,че точно това им е проблема в момента. Като всяка мащабна игра,сигурно има доволно много бъгове и сега чистят завалиите. Пре орднал съм я сигурно преди две години
nightwarrior avatar
nightwarrior
30 септември 2020
Както беше казал пича от Нинтендо "A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad".
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
30 септември 2020
Да,много е прав човека.
pseto avatar
pseto
01 октомври 2020
Интересно ми е дали играта има нужда от фундаментални поправки, тоест сега бъговете са хипер много, и искат да ги намалят до някакво средно/прилично ниво, или наистина я "полират", както казва Бадовски. Може би е по-скоро първото, понеже за да се увеличи така работната седмица явно ножът е опрял до кокала.

Но и от друга страна несъмнено и COVID влияе, когато хората са си вкъщи никой не може да им бие сол на главата дали работят плътно 10-11 часа или не. В офиса няма къде да се скриеш. Това все пак си е добре за самите разработчици. А пък CD Projekt Red може да си преосмисли малко корпоративната култура, с потребителите се държат добре и това е факт, но въпреки това остават подозрения какво правят вътрешно. Преработването със сигурност не е устойчив модел, а и вече CD Projekt Red не са бедни, че да не могат да наемат малко повече хора.

П.С. Макар че вероятно разработчиците знаят какъв е залогът и ще стиснат зъби накрая, ако играта е прекалено счупена по време на премиерата може да омаловажи години труд, тъй че вероятно ще натиснат здраво. Пък и винаги е добре, когато и обикновените служители взимат процент от пая, тоест печалбите, някак вкарва малко повече мотивация и те кара да се чувстваш така, сякаш наистина си част от продукта, който правиш, а не просто колелце в голямата машина.

Rostik79 avatar
Rostik79
01 октомври 2020
Имам подозрения, че такъв режим на работа е напълно нормален за множество разработчици, особено няколко месеца преди премиерата, но сега понеже са под светлините на прожекторите и ползват доста позитивен хайп от ЦДПР, се интерпретира като някаква новина.
Обзалагам се, че и разработчиците на TLOU2, и на Ghost of Tsushima и на всяко голямо и не толкова голямо заглавие са бъхтали яката overtime, но никой не е пуснал новина.
HighFist avatar
HighFist
01 октомври 2020
Тази игра се разработва от почти десетилетие, като последният път използваха ситуацията около ковид. Жалко е, ако разчитат на последната седмица. По-скоро е някакъв PR, за да се вдигне още шум.

Затова по-горе написах, че според мен е по-добре да я пускат вече. Ще надграждат в движение после, а в началото е достатъчно да няма сериозни game breaking бъгове.

lyubohar avatar
lyubohar
01 октомври 2020
Трудно се наемат нови хора в последната седмица-две, след като си на финалната права. Няма как за съжаление, половината екип ще трябва да спре да работи и да обучава новите. Тестъри и т.н. може, но devs - трудна работа.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
01 октомври 2020
Шефе, вторият абзац.

Rostik79 avatar
Rostik79
01 октомври 2020
Предлагам да не се коригира. Много култово
logout avatar
logout
01 октомври 2020
Само едно "бате" да сложи накрая, останалото да не пипа
pseto avatar
pseto
01 октомври 2020
Хаха, ебаси простотията съм сътворил, оставих и оригинала задраскан, защото наистина е яка (дебилна) грешката.
sonofdeath avatar
sonofdeath
02 октомври 2020
Нарочно го е направил за да провери дали се чете статията му
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл