hategame logo
Разработчикът на The Sinking City препоръчва... да не се купува играта им
пуснато на 28 февруари 2021 от pseto
the sinking city
Колко често се случва разработчик да препоръчва на потребителите да не купуват негова игра? Неособено често и в общия случай - когато има някакъв диспут за договори. Е, същото се случва и с Frogwares.

Компанията пише в официалния си сайт и различни социални мрежи, че новата версия на заглавието им The Sinking City не е правена от тях.

"Frogwares не са автори на версията на The Sinking City, която се продава в Steam. Не препоръчваме нейната покупка. Още информация скоро", пише компанията.

Не е ясно дали играта е променена по някакъв начин в новия си вид. Може би има ново съдържание, което Frogwares не одобряват? Но какъв всъщност е проблемът?

Миналата година студиото и разпространителят на The Sinking City - Nacon, имаха разрив. Frogwares твърдят, че по договор е трябвало да получат 1 милион долара, които не са били преведени по сметките им. Възможно е обаче истината да е друга - а именно вината да е на студиото. При заведено дело в Париж бива отсъдено в полза на Nacon на две инстанции, като Frogwares биват намерени за виновни в едностранно разтрогване на договора си с разпространителя.

Така не е ясно къде е истината, но е сигурно, че подобни скандали не правят услуга на нито една от двете компании.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл