hategame logo
Сценаристът на Days Gone: Ако не купите игра на пълна цена, не се оплаквайте
пуснато на 19 април 2021 от pseto
days gone 1
"Ако харесвате една игра, купете я на шибана пълна цена". Това са думи на Джон Гарвин, креативен директор и сценарист на Days Gone. Те идват по време на интервю в YouTube, въртящо се около зомби играта.

Наскоро се появиха слухове, че Sony са отказали продължение на заглавието кратко след премиeрата му. Съответно Гарвин коментира думите на хора, съжаляващи, че играта няма да получи продължение.

"Имам мнение за нещо, което може да е интересно за аудиторията на канала, и то може да я ядоса. Ако харесате игра - купете я на шибана пълна цена", казва Гарвин, добавяйки: "Не се оплаквайте, ако игра не получи продължение, защото не е била подкрепена по време на премиерата си".

Доколкото заради високите цени на игрите, които тъкмо се качиха и за новото конзолно поколение, немалко хора предпочитат да изчакат, то има и други фактори точно при Days Gone. Хем играта имаше много бъгове, хем и според слухове разработката е била трудна. Тези фактори, плюс смесените ревюта, несъмнено са наклонили везните за това Sony да не одобри продължение.

Всъщност по официални данни Days Gone не се продаваше зле и не беше разочарование в този аспект. Така очевидно факторите зад липсата на продължение са били други.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
21 април 2021
Добър контра аргумент би бил да направят игра, която да си заслужава пълната цена. Тяхна работа е да създадат играта, а не моя да я купя. Сега, ясно, че Сони определят сроковете, че Bend нямаха мнг опит при разработка на AAA заглавие, но играта си беше пълна с бъгове на излизане и това може да се каже за повечето AAA игри в днешно време. Въобще не съжалявам, че изчаках пачовете, че и малко пари си спестих, като си я взех година по-късно от Days of Play промоцията. Личи си, че са имали доста идеи, но просто липсата на време и опит не е позволила да ги реализират изцяло. И за жалост, няма и да видим нещата които не са успели да направят, защото няма да има продължение. Но все пак, добра игра. Не брилянтна, но добра.

ПС: Очаквам Играчкин да се изтъкне тук, колко е велик и колко е прав задето пилее пари за най-скъпото издание. Пък фигурките прах на рафта да събират.

LethianDream avatar
LethianDream
21 април 2021
А що не си ебеш майката, скапано сценаристче? Не си ти този, който да ми дава наклон коя игра да купя на пълна цена и коя не Като се замисля, по-плосък сценарий от Days Gone едва ли има, откраднат от всички видове зомби игри, филми и сериали. Жалка картинка. И само да отбележа, доста често си купувам игри дори на пре-ордър, като ми хареса промото или ме кефи студиото. Но тоя е пълен скапаняк, честно.
pseto avatar
pseto
21 април 2021
Не мисля, че сюжетът на играта е лош, естествено, че е банален, както и практически всичко друго, включващо зомбита, но има тук-таме интересни неща и играта ме караше да продължа да я цъкам, че да видя какво ще стане нататък в историята.

Но да, думите му идват много нагло. Да не говорим, че има един сериозен пробив в логиката - как мога да знам, че нещо е читаво, преди да го купя? А ако имам съмнение - естествено, че ще чакам.

igra4 avatar
igra4
21 април 2021
Напълно съм съгласен със сценариста. С нищо не допринасят покупките на игра след години за 10-20 лв.
Days Gone си заслужаваше.
Charcharo avatar
Charcharo
21 април 2021
Викаш по-добре 0 лева отколкото няколко лева?

LOL

Mitko6000 avatar
Mitko6000
21 април 2021
Като изчистиха бъговете, да и аз мисля, че си заслужаваше. Ама ако така безмозъчно си купуваш всяка игра на ден 1, то могат да си те цакат както искат и да пускат игри в състоянието на Киберпънка, голяма работа като пак ще им дадеш парите си. И ставаш част от стадото, което за теб е иронично, защото казваш същото на други.
pseto avatar
pseto
21 април 2021
Ами то не е моя работа да подкрепям студията, не съм инвеститор. Купувам играта и така. Някои компании поставят минимална цена, под която не падат, примерно 30 евро, и така. Игрите на Blizzard почти никога не намаляват особено като цена. Да не говорим, че всяка продажба спомага, най-вече за предаване на отзиви от уста на уста.
lyubohar avatar
lyubohar
22 април 2021
Именно, който иска да допринася - може и дарения на компаниите да прави, няма да му ги върнат И не е въпрос на пари дори, в момента играя 3-4 игри и още два пъти по толкова чакат. Защо ще си прекъсна кефа, за да почна нещо, което току-що е излязло? Ще го купя тогава, когато ми се доиграе, за колкото струва в този момент.
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
21 април 2021
HighFist avatar
HighFist
21 април 2021
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 април 2021
Не бе то това е друга тема. Смисъл има игри, които са ми харесвали, въпреки че обективно не са нещо специално. Примерно Андромедата я взех на пълна цена като тежък фен на Mass Effect. Играта дори след фиксването на бъговете и на доста анимации, пак не е нещо невероятно, дори напротив, но не съжалявам, че я взех на пълна цена, макар че обективно играта не го заслужаваше.
pseto avatar
pseto
21 април 2021
Следващото мнение на този сценарист: "Ако искате продължение на игра, купете колекционерското издание, иначе да си мълчите".
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
22 април 2021
You're not a real gamer if you don't own Sony stock
igra4 avatar
igra4
23 април 2021
PlayStation - SOUL
ПеЦе - SOULLESS
Mitko6000 avatar
Mitko6000
23 април 2021
Щото най-много SOUL има в блокбъстърите нали?

Особено сега Sony като мислят да ги пускат на конвейр и римейк на 7 годишна игра да правят.

HighFist avatar
HighFist
21 април 2021
LethianDream avatar
LethianDream
22 април 2021
Още в самото начало ми стана мега скучна Days Gone, нищо общо с една велика TLOU например (за първата част говоря). Ето, тя пак е клише до клише уж, обаче е много яко направена, хванах се, че с кеф си преигравам глави от първата TLOU.
God avatar
God
22 април 2021
Играта я пуснаха безплатно, а тоя иска пълна цена? Тоя е на тежка дрога.
Rostik79 avatar
Rostik79
22 април 2021
Усещам, че му се е искало и е имал материал за продължение и от Сони са му казали, ако стигнеш еди си колко продажби и печалба, даваме ти 100 млн долара и прави продължение, но явно не са стигнали таргета и му е криво сега на господина.
Аз за 40 лева я взех (от магазина, нова) по-малко от година след премиерата. Ако беше на пълна цена, нямаше да я взема. Така че от мен или 40-60 лева или нула.
LethianDream avatar
LethianDream
23 април 2021
Главният дизайнер на играта е излязъл и е казал евала на всички, които си купиха заглавието, независимо колко пари дадоха. Браво! Така е в живота- в една компания работят заедно пич и малоумник. Познайте кой е олигофрена
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
23 април 2021
Аз
Rostik79 avatar
Rostik79
23 април 2021
Джейк, да не е и на теб малкото ти братче да пише от твое име?
LethianDream avatar
LethianDream
23 април 2021
Джейк, имах предвид, че малоумникът е сценаристчето
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
23 април 2021
You need atleast 120 IQ to get the joke
LethianDream avatar
LethianDream
23 април 2021
Аз съм под 100, мейт Типичен избирател на Герб
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
26 април 2021
Само роби на корпорациите и consoomer-и като скъпият ни приятел igra4 биха подкрепили мнението на сценариста. А между другото, единствената игра за мен, която си е струвала всяка една жълта стотинка на пълна цена е ЦС:ГО. Не че е била кой знае колко скъпа на цена от 11 евро, но след 7-8 години и над 3400 часа, ще е невъзможно да се сдобиете с ексклузив на СОНИ за по 120 лева, който би дал същата стойност като ЦС-а (Знам, че сравнението ми беше недправедливо, все пак ЦС е ММО шутър, докато игрите на СОНИ се стремят повече към и сингъл и история).
LethianDream avatar
LethianDream
27 април 2021
CS-a никога не е бил моето нещо, още като бях малък и се подвизавах по клубовете, всички го играеха, докато аз цъках ФИФА и Diablo II и тук-там разни яки игрици като първия Макс Пейн и Херкулес Но за феновете като теб играта си е стабиларка, доколкото виждам, постоянно я поддържат с нови мисии и т.н.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
27 април 2021
LethianDream Още по времето на 1.5 и за мен не беше отначало моето нещо, защото не ми харесваше системата за купуване на оръжията всеки рунд. От шутърите предпочитах да разцъквам мултито на Half-Life (и тук-таме Quake III Arena), понеже за мен беше по-забавна, но след няколко години CS-a някак си ме грабна и почнах да се зарибявам.
А иначе да, помня класиката на Дисни заедно с Тарзан.
Още когато бях ходещ на детска малък сопол и аз ги разцъквах в кварталния клуб, а вкъщи на Аладин пред Mega Drive-а
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл