hategame logo
Вероятно няма да има Days Gone 2
пуснато на 10 април 2021 от pseto
days gone 2
Days Gone няма да се сдобие с продължение. Това става ясно от слухове, цитирани от Bloomberg.

Източници на изданието споделят, че Sony Bend - студиото зад играта - са предложили да направят нейно продължение през 2019-а. Водещите кадри в PlayStation отдела обаче се отказали.

Причината? Те всъщност са две. От една страна - отзивите на Days Gone, които бяха смесени. От друга - разработката на играта, която според слухове е била проблемна.

Материалът на Bloomberg твърди също, че Sony Bend в момента работи по два проекта. Един е под надзора на Naughty Dog, като става дума за мултиплейър игра по Uncharted. Другият пък е ново заглавие изцяло на Sony Bend. Вероятно е обаче да не чуем нищо за тези проекти в близко бъдеще, ако са в ранен стадий на разработка.

В случай, че слуховете изобщо са истина, разбира се.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
11 април 2021
Жалко за Days Gone, макар и проблемите, играта със сигурност има потенциал. Подобна беше и реакцията на първия Uncharted и след това Naughty Dog надгради всичко. Ама Сони вече се интересуват да продължават сигурните IP-та и в един момент, само блокбъстъри като ексклузиви ще им изиграе лоша шега. Дано и мултиплейър играта по Uncharted не види бял свят, че ще стане като Metal Gear Survive. Дори в слуховете се говореше, че планирали Римейк на първата Last of Us. Игра на... 8 години почти, която дори и на PS3 изглежда добре все още. Дано новия проект на Bend се реализира и предложи нещо по-прясно от вече съществуващите IP-та, а не Сони пак да залагат на сигурното и на ремстъри, щото ще има кой да ги купи.
pseto avatar
pseto
11 април 2021
Имаше потенциал за Days Gone 2, най-малкото щяха да изчистят проблемите. Но да, Sony обича да действа на сигурно. Ще ги видим Sony Bend какво ще направят, определено имат някои добри идеи. Дано не е зомби игра, айде, аз съм пристрастен, че не съм голям фен на жанра, ама... малко се изтърка последните години, трябва да му дадат почивка малко.

А за римейка на The Last of Us... ще ме изкефи ако променят историята, за да пасне на двойката. Ще е пълен ташак това. Сто процента бащата на Аби ще го променят и ще го направят добродушен секссимвол, а не някакъв крив доктор Менгеле, какъвто беше в единицата.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
11 април 2021
Аз се притеснявам да не вземат да закрият Bend или да го абсобират в друго студио, какъвто е уж бил първоначалният план на Сони, като ги залепят за Naughty Dog. Days Gone им беше първата AAA игра след години правене на портативни игри, които от своя страна са си повече от стойностни. Като че ли, повече им пука да направят нещо по-прясно, защото са от по-малките студия. Да видим.
Freenod avatar
Freenod
11 април 2021
Рибата май започна да се вмирисва от главата... Не знам шефовете в Сони,защо изведнъж са решили да залагат само на сигурно, но новините определено мен не ме радват...Days Gone без да е шедьовър и пример за оригиналност ,предложи нещо различно пък и по начина по който завърши, даваше основа за едно добро продължение. Сега разбирам защо се махнаха двама от старите шефове на BEND и май съоснователи на студиото,които всъщност си бяха движещата сила зад играта. Жалко...
Притеснявам се Сони да не започнат само да въртят 3-4 IP та-Uncharted, Last of us, God of war, Spiderman и с тях да си развиват и филмовите проекти...Интересно ми какви планове имат Sony Santa Monica и Guerrilla След GoW и Horizon...
LethianDream avatar
LethianDream
12 април 2021
@Freenod, мога да ти разкрия плановете на SSM и Guerilla - God of War 3 и Horizon 3. После ще има мултиплейър игри в двата свята, после четворки, отделно Сони ще изкара Спиндерман 2,3, 4. А между тях "римейкове" на единиците за PS5 Това е да гледаш жадно към Боби Котик и банковата му сметка
Rostik79 avatar
Rostik79
12 април 2021
Като правят продължения: "уф, пак поредното продължение, искаме нещо ново".
Като не правят продължения: "искаме продължения"

Но иначе и аз бих се радвал на продължение на Days Gone. Хареса ми играта.

rosniak avatar
rosniak
12 април 2021
Тук проблемът е че Сони са "заклали" Days Gone 2 за ремастър на The Last of us 1 за Ps 5, а не "искаме/не искаме продължение".
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 април 2021
@Rostik79 съгласен съм, но искам продължения ако първата част има потенциал, но е нешлифована както все още е с Days Gone или както беше с Uncharted 1 и 2. Добавят се неща за които разработчикът не е имал време, опит или възможност заради използваната технология. Друг пример е между Assassin's Creed 1 и 2, която беше масивен прогрес, във всяко отношение. Сега, останалите 2 части с Ецио са лошия пример, защото са още от същото само с един различен град и продължение на история основно и след това дойде 3, която си беше отново свеж въздух и аз до ден днешен много й се кефя, но това е друга тема. Реално ако могат да доразвият играта и да добавят нови неща за освежаване на геймплея, нямам проблем да пуснат продължение след няколко години. Но ако ще ми спамят още от същото без почти никакви промени, на 1-2 години, ами за 2-ра игра може да стане, но от 3-тата нататък се губи интерес и тогава да се чудят кво да правят, както с God of War преди да излезе тази от 2018.
Rostik79 avatar
Rostik79
12 април 2021
Да, в същото време направиха RAGE 2, която пък никой не искаше и не очакваше.
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 април 2021
Всичко зависи от продълженията. Ако са на конвейер, тогава хората мрънкат. Когато има достатъчно пипнато по формулата, обикновено мнозинството е доволно.

Примерно Dark Souls игрите. 1, 2 и 3 следват сходна идея и формула, но не е същата. Дори графично да бяха еднакви, почнеш ли игра, моментално ще усетиш разлика.

Обикновено при ново IP първата игра ако има потенциал, но е колеблива, втората е нещото, което прави поредицата силна.

Първият Days Gone е ок, нищо невероятно, но и в никакъв случай лоша игра. Средна работа или малко над средното. Но се виждат интересни идеи и аз бих казал свят. Тъжно че го убиват за да се заложи на сигурното.

Rostik79 avatar
Rostik79
12 април 2021
Още нищо сигурно няма, да не оплакваме нероден Петко. Заглавието има потенциал и по-скоро мисля, че ще има продължение рано или късно. Може би като "загрее" ПС5 поколението...
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 април 2021
Вярно, засега са слухове, говорим ако е вярно. Но напоследък има доста течове от Сони, които се оказват верни(последно затварянето на PS3 store-a).
voxy avatar
voxy
14 април 2021
Нормално да няма продължение, играта е недъгава и няма нищо кой знае какво и иновативно или различно или легендарно в нея. Както е с другите хитови заглавия на Сони.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл