hategame logo
Шефката на Ubisoft Quebek напуска
пуснато на 27 юли 2020 от pseto
ubisoft quebek
Андре Косет, шефката на Ubisoft Quebek, е напуснала студиото. Самата тя пуска кратко изявление по темата в края на миналата седмица в социалната мрежа, посветена на трудовите правоотношения LinkedIn.

От нейните думи научаваме, че става дума за отдавна планиран ход, който „няма нищо общо с настоящото положение в Ubisoft”. Тя визира, разбира се, вълната от обвинения в сексуален тормоз. В последните седмици се появиха куп материали, посветени на темата, част от които бяха доста притеснителни. И определено ще навредят на Ubisoft, ако се окажат близо до истината – не само заради обвиненията в сексуален тормоз, но и заради това, че те активно са били замитани под килима от отдела за човешки ресурси във френския гигант и дори от шефа Ив Гиймо.

При положение, че обикновено водещи кадри като управляващи директори, каквато позиция заема Косет, се намират сравнително бавно, а освен това обикновено имаме и дълго предаване на шафетата, което може да продължи и около половин година и повече, то можем да повярваме, че ходът е бил отдавна планиран.

От друга страна Косет прекарва дълги години в отдела за човешки ресурси на Ubisoft. Цяло десетилетие, всъщност. Първо като директор на HR, а след това - като изпълнителен директор на дивизията, отговаряща за човешките ресурси и комуникациите в Ubisoft. При положение, че много от обвиненията са директно към HR... то не е невероятно, ако вътрешното разследване, което тече в компанията, достигне и до Косет по някаква линия.

Със сигурност в момента положението не е никак приятно за доста водещи кадри на Ubisoft...

Що се отнася до студиото в Квебек, то последно пусна Assassin's Creed Odyssey. Играта като цяло бе добре приета, макар че имаше една основна критика към нея - за наличието на прекалено много грайнд.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл