hategame logo
Шефът на Take-Two: THQ загива до 6 месеца
пуснато на 05 април 2012 от pseto
strauss zelnick
Разпространителят THQ ще загине до 6 месеца, твърди Страус Зелник, шефът на конкурентната компания Take-Two. Това се случва на скорошна конференция с название Бизнеса в гейминга.

„Стратегията на THQ беше лицензирането на чужда интелектуална собственост”, казва Зелник. „Лицензирай неща от други хора – независимо дали е UFC, WWE или пък филм – и направи игра по тях. Това обаче оставя разпространителите на милостта на онези, които държат правата върху дадена интелектуална собственост, което позволява те да преговарят за по-неудобни договори”, продължава той.

Разбира се, Зелник не пропуска да отбележи, че Take-Two залага на изцяло собствени игри, като например култовата серия GTA. Според него това е причината неговата компаиня в момента да е в добро финансово състояние, докато THQ – в доста нерадостно такова.

Освен това, Зелник твърди, че конкурентните пичове нямат и достатъчно наистина качествени игри, за разлика от Take-Two (нещо, с което напълно мога да се съглася). В крайна сметка, неговата прогноза е, че THQ ще загине до половин година.

Естествено, тези твърдения на Зелник не остават без отговор. Анджела Емери, вицепрезидентът по комуникациите в THQ, отбелязва следното:

„Твърденията на г-н Зелник са остарели и неточни. Неговите коментари са безотговорни и грешни. Вероятно би било по-добре, ако той коментираше собствения си бизнес”.

Хубав отговор... но пък от друга страна, финасовите несгоди на THQ си остават факт, тъй че не мисля, че Страус Зелник е чак толкова далеч от истината със своите твърдения.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл