hategame logo
Шефът на Xbox отдела: Никой не ни пита за VR
пуснато на 29 ноември 2019 от pseto
project scarlett xbox
Различни компании, различни приоритети. Докато Valve влиза с двата крака във виртуалната реалност, като обяви и Half-Life: Alyx за нея, то в Xbox отдела на Microsoft настроенията са съвсем различни.

„Никой не ни пита за VR”, казва Фил Спенсър, шефът на Xbox дивизията. Именно и поради тази причина виртуалната реалност няма да е особено сериозно застъпена в наследника на Xbox One.

Спенсър потвърждава свое твърдение отпреди няколко години, в което казва, че VR ще имаме за Xbox, когато премине етапа на „експериментите и демотата“. Нещо, което явно все още не се случва. Той добавя също, че в момента пазарът на виртуална реалност е прекалено малък и никоя игра не е продала „милиони и милиони“ бройки. Което също е трудно оспоримо – Beat Saber е една от най-популярните игри за PlayStation VR, но продажбите ѝ са малко над милион.

От друга страна обаче конзолите имат и своите ограничения при виртуалната реалност. За нея се изисква достатъчно производителен хардуер, а такъв очевидно имаме за компютри. Така вероятно всички, които се интересуват от VR просто го ползват по оптимален начин – за компютри.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл