hategame logo
Слух: Новия Xbox има 8-ядрен процесор, адски посредствен графичен ускорител
пуснато на 22 януари 2013 от pseto
xbox leak
През 2013 година се очаква на пазара да дебютират новите поколения на Xbox и PlayStation… съответно и слуховете за хардуера на тези конзоли ще започнат да стават все повече. Поредният от тях е свързан за платформата на Microsoft.

Според спекулациите, конзолата носи кодовото название Durango, като ще има 8-ядрен x64 процесор на 1.6 GHz. Заедно с това ще са налични 8 GB DDR3 RAM.

Графичният ускорител от своя страна ще има тактова честота от 800 MHz и DirextX 11.1 поддръжка. Максималната изчислителна мощност ще достига до 1200 gigaFLOPS – едно доста посредствено число за днешните стандарти!

За сравнение, Radeon HD 4870 – модел от средата на 2008 година – има 750 MHz честота на ядрото и 1200 gigaFLOPS изчислителна мощ. С други думи, ако новият Xbox се появи на пазара през тази година ще е сравним с графичен ускорител... на цели 5 лета! (Ако се чудите защо правя сравнение точно с GPU на AMD, то е заради слуховете, че Microsoft ще използва услугите именно на тази компания.)

Иначе, друг интересен детайл относно хардуера, който можете да видите на таблицата горе, е фактът, че най-вероятно следващия Xbox ще използва Blu-Ray оптическо устройство. Това е любопитно, понеже кръвните конкуренти Sony са създатели на този стандарт.

Общо взето, някак новия Кашон не може да ме впечатли особено. Ако това е реалният му хардуер, де. Напълно възможно е тези спекулации да са далеч от истината. Но при всички положения щеше да е по-яко да видим по-модерно GPU.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл