hategame logo
Sony Ericsson Xperia Play обявен най-накрая... ебаси епохалното чакане беше
пуснато на 14 февруари 2011 от pseto
sony ericsson xperia play cena
След хипер епохално чакане и един милиард изтекли информации, хибридът между PlayStation Portable и смартфон беше обявен. Иде реч за джаджата Xperia Play на Sony Ericsson.

Дали тя изглежда добре? Противоречиво, в интерес на истината!!!

От една страна, няма как да не одобря дизайна – смартфон със слайд джойстик стил PlayStation 3. Гласувам с две ръце за!

Но, от друга страна, има 2 основни проблема. Първият е в хардуера, който определено не впечатлява. Джаджата е на ниво средата на 2010 година, като има 4-инчов дисплей в резолюция 854 на 480 пиксела, 1 GHz процесор, 512 MB RAM, 5 MP камера, едва 400 MB пространство, както и стандартен набор от екстри от рода на Bluetooth, Wi-Fi, Wi-Fi Hotspot, microUSB изход, 3.5 мм жак за слушалки и т.н.

С други думи, като за геймърски смартфон, това си е чикия... с кажи-речи идентичен хардуер на Samsung Galaxy S-а, който е на 1 метър от мене... дето след няколко месеца ще навърти годинка. Но нека отебем хардуера.

Според мене, дори при добрия си дизайн, софтуерно тая джаджа ще куца. Защо, ще се запитате? Ами, много просто – сигурен съм, че доста малко производители на игри ще въведат поддръжка за джойстика! С други думи, почти сигурно 90% от игрите ще ползват просто тъч екрана, като ще има супер малък процент, оптимизиран и за това устройство.

Освен това, Sony Ericsson не са в позиция да дадат хипер дебели пари на производителите да оптимизират игри за платформата им... което е допълнителен минус. Естествено, тука говорим предимно за некъв секъв хейт без покритие... ама ще видим какво ще покаже бъдещето!

Все пак, повтарям – концепцията е много интересна. Просто в това време ми се струва, че тая конкретна джаджа няма да има успех.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл