hategame logo
Sony продаде американската си сграда за 1.1 милиарда в зелено
пуснато на 21 януари 2013 от pseto
sony sgrada v sa6t
Виждате ли сградата на снимката горе? Тая вляво, със странния триъгълен покрив. Става дума за главният офис на Sony в САЩ, в която се помещават офисите на различните части от японската компания. Които включват филмовите, звукозапизните, гейм отделите... дивизията за продажби на потребителска електроника и др.

Е, тази сграда скоро ще бъде продадена. Поради тежкото си финансово положение в момента, Sony са принудени да я шитнат на Chetrit Group за 1.1 милиарда долара. От тази сериозна сума, японския гигант ще прибере едва 685 милиона като чиста пара. Останалите пари ще бъдат дадени под формата на различни данъци около прехвърлянето на собствеността, както и за покриване на някои задължения, които сградата има.

Освен това, Sony ще продължат да използват 37-етажният гигант като свой офис поне до 2016 година, въпреки че няма да са негови собственици.

Самата японска компания опря до този ход заради внушителните загуби, които записа за 2012 година. Те възлизат на 5.1 милиарда долара... титанична, титанична сума! Интересно е, че онзи отдел, който ни интересува нас, геймърите, всъщност е на печалба – PlayStation дивизията. Болното животно, което тегли Sony назад е предимно отдела за продажба на телевизори, който сам по себе си отбелязва няколко милиарда загуба.

Все пак, японците се очакват да намалят своето капо тази година. Sony очаква да загуби само 222.1 милиона долара за финансовата 2013-та, което ще рече, че кризата им трябва да е приключила. Ако прогнозата се окаже истина, де...

Коментари
undefined
Nyama
24 януари 2013
що не пробваш да си пишеш новините на английски, повече хора ще те посещават Aко не, можеш да наемеш мортиша като преводач
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл