hategame logo
Spider-Man: Miles Morales с официално представяне
пуснато на 11 юни 2020 от pseto
spider-man miles
С премиерата на PlayStation 5 ще се появи игра, посветена на Човека-паяк и тя ще се казва Spider-Man: Miles Morales. Това стана ясно на провелото се току-що събитие на Sony, в което бяха показани първите PS5 игри.

Както бихте се уверили по подзаглавието този път няма да поемем контрола над Питър Паркър. Вместо това Човека-паяк ще бъде Майлс Мораес, един от второстепенните персонажи в Marvel's Spider-Man. Финалът на играта силно намекваше, че е възможно да има подобно развитие - макар че тогава можехме да спекулираме, че ще видим Майлс в експанжън. Е, на него ще бъде поверена пълна игра. И то такава, дебютираща наред с PS5.

Друго към момента не знаем. Видеото долу е по-скоро тийзър, което ни показва шепа геймплей кадри, които са изцяло в духа на Marvel's Spider-Man.

При положение, че PS5 все още няма дата на премиера, то и Spider-Man: Miles Morales също не може да се похвали с подобна - играта чакаме в края на годината заедно с конзолата.

Коментари
igra4 avatar
igra4
12 юни 2020
Длс на първия спайдърмен и то с тоя черничкия, ако геймплея е същия като предната, ще я пропусна сигурно.
vldir avatar
vldir
12 юни 2020
Да бяха сложили направо Джордж.
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Не знам дали я водят за пълна игра или за стендалоун експанжън, но най-вероятно ще е второто (на цената на пълна игра). Не мисля, че за 2 години Insomniac могат да направят чудеса, ама кой ли знае, с малко финансова мотивация може и да се получи добре.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
Не съм фен на Майлс, така че ще скипна. Нищо лично, просто съм израстнал с Питър. Даже съм чел няколко броя от комиксите и не ме грабнаха. Но мисля, че може и да е продължение. Ако беше експанжън, защо не я обявят и за PS4? Все пак с експанжън просто едва ли ще надъхат феновете на първата да си купят PS5.
pepito avatar
pepito
12 юни 2020
и как така спайдърмен почерня??? без думи съм...
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 юни 2020
С десетина години си назад. Моралес е Спайдърмен за първи път от 2011. Наследява Питър Паркър.
pepito avatar
pepito
12 юни 2020
Ми в последния филм за тези всякакви супер-човеци спайдър мен си беше както винаги, откъде го изкопаха пък този негър сега и какво се случи с оригинала, остаря и сега се крие от коронавируса в старчески дом?
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 юни 2020
В оригиналните комикси има една арка в Ultimate Spider-Man, наречена Смъртта на Спайдърмен. Там Питър умира и Майлс поема щафетата, ставайки дефакто вторият човек-паяк в тази поредица. Всичко това става през 2011та и дори този ход е одобрен от Stan Lee. Затова за всички които имаме малко идея от Спайдърмен реакцията като видяхме Майлс в играта беше различна и очаквахме сцената след кредитите.

Ако референция са ти филмите, можеш да погледнеш анимирания Into the spider verse.

Това го казвам в случай, че наистина се интересуваш. Ако(както подозирам) се пънеш да се правиш на забавен, спри, няма смисъл, не си.

pepito avatar
pepito
13 юни 2020
прав си не ме интересува чак толкова, но да се правя на забавен, по-скоро не, мислех че е свързано с последните събития в щатите свързани с негрите, но явно е отпреди, мерси за инфото
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 юни 2020
Нямам против игра с Майлс, стига да са го измислили като хората. Макар че ми е странно да е пълна игра, ще видим.
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Те в комиксите популярните варианти ги има във всякакви варианти - жени, черни, латиноси и т.н. Не съм гледал всички ревизии на Човека-паяк, ама си има Spider-Woman там от 70-те още и т.н.

Но и аз се чудя как ще се получи. За мен Човека-паяк = Питър Паркър, ся Майлс беше окей персонаж, ама ми е доста чудно как ще се справи в главната роля. Имам някакви съмнения. От друга страна нямам нищо против експерментиране, вместо 10 поредни копи и пейст игри.

LethianDream avatar
LethianDream
12 юни 2020
Не знаех, че Спайди го е ухапала маймуна, а не паяк..Това в рамките на шегата.. Псе, оправи заглавието, не е Мораес, а Моралес, всички латиноси, които четат сайта ти са бесни и са звъняли в БХК заради тази явна гавра с латино колонията в България
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Даеа, бях сигурен, че нещо ще сгафя, тъкмо ми се беше премрежил погледа снощи и почнаха да извират новините, да реших да понапиша някоя. Май ще трябва да проверя и останалите статии за някоя простотия.
rosniak avatar
rosniak
12 юни 2020
Потвърдено- експанжън е за remaster версията на Spider-man и няма да излиза за 4ката... Ни моа поече честно!!
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Аз бях сигурен, че Sony ще следва подобна стратегия. Новите игри само за PS5, сигурно оправданието е, че "хардуерът е толкова по-добър, че просто технически не е възможно да се портне нещо за PS4 вече". В крайна сметка хората трябва да бъдат... натиснати към PS5.

Общо взето към година време след ноември има PS4 - тогава външните компании ще пускат игрите и за PS4, и за PS5, щото така или иначе са направили на 80% игрите си и за старото поколение. И това ще е.

rosniak avatar
rosniak
12 юни 2020
Ново 20- щяло да бъде stand alone сега...
Rostik79 avatar
Rostik79
12 юни 2020
Не че съм расист, но ...

Поне физиономията му не е съвсем "негърска" като джунестия Джон Бойега от Star Wars.

Впрочем нямам нищо против да играя с чернокожи/жени/извънземни/роботи...
Даже за Far Cry 5 си направих черен герой. Стори ми се, че добре ще се върже черен в дълбоката провинция при реднеците.

nightwarrior avatar
nightwarrior
12 юни 2020
Ем, той и по канон си е с латино жилка.
BundyBari avatar
BundyBari
12 юни 2020
Ако беше Spider-Man 2 да го приема, но за експанжън да е само за PS5, много алчни сте Сони, много, не очаквах толкова ниско да паднат.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
Ами не е нещо невиждано. Спомни си за Uncharted Lost Legacy. Да, тъпо е, че няма да е на ps4 като ще е експанжън ама за мен лично, не е болка за умиране, щото Майлс ми е безразличен. Затова и сигурно просто ще гледам играта в тубата заради историята. Пък геймплея едва ли ще е по-различен. Ще добавят по някоя друга механика и подобрение, но за втората част вече може да създадат подобрен енджин.
BundyBari avatar
BundyBari
12 юни 2020
Яд ме е на тях, защото можеше да направят прехода между двете конзоли малко по-плавен заради феновете, от които години наред пълнят гушите, но пуста алчност. Нищо не пречеше да върви и на PS4 и на новата PS5 и примерно вече от есента на 2021-ва да си пускат всичко на новата, айде за Horizon съм ок, за нов God of War също бих бил ок, там го разбирам... да примамят феновете да сменят старата конзола с нова, но с експанжън стига де Сони, излагате се. А иначе не ми пука дали героя е Паркър или тоя черен двойник, с костюма всеки Spider-Man ще е почти еднакъв
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
Мдам и ти си прав. Ама да си гледат работата. Няма да кихна 1000 лв. за PS5 скоро.
BundyBari avatar
BundyBari
12 юни 2020
Аз също, лично за мен PS4 ще ми е актуална още години наред с игрите, които ме чакат (повечето средно с по 50 часа геймплей). За PS5 ще мисля като обявят PS6 Само да сме живи и здрави...
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
И за мен така се очертава. Хем ако недай си боже, ps4-ката сдаде багажа дотогава, тогава вече... Засега се надявам скоро да пуснат нов VR за 5-цата. Ако поевтинее стария достатъчно, бих бил склонен да си го взема.
BundyBari avatar
BundyBari
12 юни 2020
Аз VR досега не съм пробвал за игра, само някакви туристически приложения. Ефектно е, но не бих си го причинил. Казват, че новия Half-Life бил нещо уникално, но честно казано не ми се задълбава навътре в тези технологии.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
Аз никога не съм пробвал и точно затова ми е интересно. А и сега последно време се събра по някое друго интересно заглавие. Но въобще не мисля, че си струва 400-500 лв., затова и ще чакам да падне цената и ще видим. Няма да е нещо което използвам всеки ден, но поне да не ме е мнг яд, че ще събира прах ако си го взема.
BundyBari avatar
BundyBari
12 юни 2020
Аз съм слушал от други, къде са пробвали, че проблема не е, че не е яко, а че е адски непрактично. Първо трябва да си прав, второ да имаш голяма стая почти немебелирана, вързан си с кабели през цялото време и на някой хора им става лошо докато играят. Един познат къде се изкефи на VR Half-Life казваше, че я е изиграл за 1 месец, че нямало как по-бързо, а тя реално се минава за 15 часа.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
Ясно. Ще е добре ако имам първи впечатления, но за момента нямам възможността да пробвам.
BundyBari avatar
BundyBari
12 юни 2020
Има ги по Моловете понякога за безплатни тестове, както и на доста изложения за техника. Даже не съм сигурен, но май в някоя от големите вериги за електроника можеше да пробваш на място преди покупка. Моя съвет е задължително пробвай преди да купиш, поръчка по Интернет с възможност за връщане също е добра идея. Успех каквото и да решиш и ако/като вземеш чакаме отзиви. PS: Приятен уикенд
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
Мерси за съвета! Приятен и на теб.
igra4 avatar
igra4
12 юни 2020
И на мен ми е мъчно за пс4, но му дойде времето, а и няма за какво повече да го доят, 7 години стигат, имам го от 2014, вие ако го имате от 2 години разбираемо, но не са ви виновни Сони.
Charcharo avatar
Charcharo
12 юни 2020
@играч
Толкова ли не може поне на PS4 Pro да смениш?
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
В случая не става въпрос за сантименталност. Не си струва да давам пари за нещо, което визуално не ми харесва как изглежда и игрите, които идват за него не са достатъчна причина да го направя. Тва си е лично мое мнение и никой не е длъжен да се съгласява. Цялата идея е, че е глупаво да се пуска експанжън на игра, която я има за предишното поколение. Този експанжън най-вероятно няма да се различава много от Spider-Man на PS4, защото живота на 5-цата тепърва започва и разликата с 4 в игрите няма да е много голяма все още. Няма ли е да по-добре всичкият контент за една игра да го има на една платформа, а за следващото поколение да пуснат директно пълното продължение? Но както казах, така или иначе ще я скипна, защото главният герой в нея не ми е на сърце.
Charcharo avatar
Charcharo
12 юни 2020
@Mitko6000
Така казано мисля, че си напълно прав.
Но имаше предишен такъв случай. Wolfenstein The New Order имаше PS3 и Xbox 360 варианти, но Expansiona - Wolfenstein The Old Blood беше само за PS4 и Xbone (И PC of course).
igra4 avatar
igra4
12 юни 2020
Mitko6000 повечето игри, които показаха имаха огромна разлика, само рачета, кена, новия хоризон, а това са първите игри. За спайдърмена графиката може и да е същата леко подобрена, но другите игри имаха доста голяма разлика с пс4 игрите. Искате прогрес, а не искате нови конзоли, без тях няма как да стане. Даже митичната пс2 нямаше толкона вълъг живот като пс4.
Charcharo avatar
Charcharo
12 юни 2020
"Искате прогрес, а не искате нови конзоли, без тях няма как да стане."
Поне разбира, че PS4ката е слаба и пречи на прогреса. Напредък.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
@igra4 ще се опитам да ти го обясня още веднъж, макар че се съмнявам да ме разбереш.
1. Причините които посочих, да не си купя PS5 нямат нищо общо с прогреса. Върни се и ги прочети. Като казах визуално имам предвид самия дизайн на конзолата. Друг въпрос е, че не смятам обявените досега ексклузиви за достатъчна причина, лично за мен. Никъде не казвам, че не искам прогрес, не че зависи от мен.
2. Примера за разликата в игрите го дадох в контекста на Spider-Man. Никъде не съм споменал други игри. Въпросът е, че тази игра ще бъде самостоятелен експанжън към първата а не цяло продължение, който ще натискат за launch title, което не мисля че е ок, както каза и @BundyBari. При положение, че имам оригиналната игра с DLC-тата, има ли смисъл да си купя цяла нова конзола за да играя нещо което ще е едва ли не самостоятелно DLC на игра за конзола, която вече имам? Ако за теб има, за мен не. Тва е все едно да излезе Uncharted Lost Legacy само за PS5 след като 4-ката я има за предното поколение. А двете игри използват една и съща технология. Както каза @Charcharo има такъв случай с Wolfenstein, но това не значи, че го намирам за правилно. Сигурно Miles Morales ще върви на същия енджин като оригиналната, но леко модифициран с някои подобрения. Докато за продължението, очаквам Insomniac да вдигнат летвата на технологията и да създадат изцяло нова версия или нов енджин за да може 2рата част да се възползва от мощността на PS5. Надявам се да си ме разбрал, ама малко се съмнявам.
PS: За PS2, откъм ексклузиви беше колкото PS4 и PS3, около 7 години, но пък я спряха от производство през 2013.
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Между другото и мен ме изненадва колко агресивно се опитват да вкарат PS5 и да оставят в миналото PS4. При миналото конзолно поколение не беше така. Разбираемо е, ама все пак е мръснишко. Аз примерно PS4 си взех година след като излезе, когато вече портовете за PS3 не се траеха. Но имаше към година "гратисен период". Сега явно Sony ще влязат с бутоните и горе-долу за половин година ще се опитат да оставят PS4 в миналото. Интересното е, че доста от игрите и на външни компании бяха обявени само за PS5, което може и да се доутични после... ама като нищо Sony може да ги "мотивират" за това финансово.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 юни 2020
Като гледам, мултиплатформените заглавия ще излизат и за двете поколения, поне за малко. Конкретно визирам Хитман 3. Но да, с този експанжън си е доста агресивно.
pseto avatar
pseto
13 юни 2020
Ами то май освен Hitman 3 почти нямаше игра, която да има обявена PS4 версия. Всичко останало е PS5/PC. Несъмнено съм изпуснал нещо, че то изсипаха куп трейлъри, ама...

Разбира се е напълно възможно после да се доуточни, че ще има версии и за PS4. Тъй че ще си спестя по-големи критики засега.

Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
12 юни 2020
rosniak avatar
rosniak
12 юни 2020
Е, как, в GTA V имаш цели ДВАМА!
pseto avatar
pseto
12 юни 2020
Не знам, аз вече се радвам само ако видя бяла кожа в игрите, пък мъжете - майната им, важното е да сме живи и здрави.

(Макар че в GhostWire: Tokyo е бял мъж... може би, освен ако не е жълто-бял мъж, не съм сигурен дали го показаха в лице.)

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл