hategame logo
Subway Surfers е мобилната игра на десетилетието
пуснато на 17 декември 2019 от pseto
subway surfers
Десетилетието ще приключи скоро, поради която причина куп издания пускат какви ли не изследвания за него. Едно от тях ни показва кои са най-популярните мобилни игри за периода 2010-2019 година. А техните названия са Subway Surfers и Clash of Clans.

Първата от двете е най-сваляното мобилно заглавие за последните 10 години. То е било инсталирано над 2.5 милиарда пъти към 2018 година. В по-важната категория обаче - приходите, лидер е Calsh of Clans.

Според изследвания играта е записала приходи от над 6.8 милиарда долара откакто се е появила в продажба. Което е определено внушително число, показващо ни какъв е мащабът на най-успешните мобилни продукти. Откъм сваляния пък Clash of Clans е на пето място за десетилетието.

Всички тези данни са на App Annie. Някои от тях са официални и обективно измерими - например броя сваляния. Други, като приходите, са малко по-трудни за намиране, тъй като не всички мобилни компании са публични и някои не разкриват финансови резултати. Но поне Supercell, създателите на Clash of Clans, имат официални годишни финансови отчети.

Иначе в топ 5 на най-сваляните игри, освен споменатите дотук две, влизат Candy Crush Saga на второ място, Temple Run 2 на трето и My Talking Tom на четвърто.

Когато говорим за приходи, след Clash of Clans се нареждат Monster Strike, Candy Crush Saga, Puzzle & Dragons и Fate/Grand Order. Интересно е, че Subway Surfers не влиза в челната десетка по приходи.

Коментари
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
18 декември 2019
Голяма зарибявка си беше. В даскало когато нямаше какво да се прави я разцъквах яко
pseto avatar
pseto
18 декември 2019
То като гледам цяло поколение вече я е цъкало в училище. От 2012 насам.
Rostik79 avatar
Rostik79
18 декември 2019
Уоу! 6,8 милиарда долара! Внушително, наистина!
pseto avatar
pseto
18 декември 2019
Тези мобилни игри хич не си поплюват... най-успешните, де. То заради това като отидеш в магазина на Android или iOS има още 50 подобни Clash-а на нещо си с едно и също лого даже - крещящ герой в близък план. Сигурно и по-неуспешните такива игри вадят десетки и стотици милиони. То там някои зарибени сигурно и десетки хиляди долари наливат годишно, а може би и повече...
igra4 avatar
igra4
19 декември 2019
Играта писва след няколко дена.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл