hategame logo
Създател на отдавна забравена игра я вижда 25 години по-късно в стрийм
пуснато на 30 декември 2019 от pseto
the golden flute 4
На какви ли не странни неща може да се натъкне човек в Twitch - особено ако се казва Рик Брюстър. Той случайно открива канал, в който се стриймва негова игра, която той е написал... преди четвърт век, когато е бил едва 12-годишен. Цъкалката, казваща се The Golden Flute IV: The Flute of Immortality, е била считана от него за отдавна загубена.

Не и за Macaw45, който се натъква на нея в интернет. Стриймърът отделя доста време на ретро игри - очевидно и на абсолютно нискобюджетни такива.

А The Folden Flute IV е именно това. Играта можете да видите от видеото под статията и очевидно всичко, свързано с графиката е сътворено в Paint, включително и доста от заглавните текстове, забавно разкривени.

Самият Брюстър споделя в Twitter, че е написал кода за играта с помощта на наръчник за основи на програмирането. В него всеки може да създаде игра с названието The Golden Flute, а пък останалите нейни части са дело на фенове. Макар че едва ли резултатите са особено по-впечатляващо от онова, което е създал Брюстър.

Но от друга страна - като си представим с какво се занимавахме ние на 12 години, The Golden Flute IV си изглежда като абсолютно постижение за един петокласник. А самият Брюстър всъщност има с какво да се похвали и отвъд тази игра.

Той е създателят на Paint.Net - една отлична безплатна алтернатива на Photoshop. Първата версия на програмата за графична обработка е отпреди 15 години - десетилетие след като Брюстър създава The Golden Flute IV.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл