hategame logo
Switch вече е продал повече бройки от 8-битовото Nintendo
пуснато на 05 ноември 2020 от pseto
switch overwatch
Ако има един сектор, който е в отлично състояние въпреки пандемията от COVID-19, това е геймингът. Това доказват и Nintendo с последните си финансови резултати.

За шестте месеца, приключващи на 30 септември, японският гейм гигант регистрира скок в печалбите с фантастичните 208% на годишна база. Те възлизат на 2.8 милиарда долара. Скокът в приходите е със 73% до 7.4 милиарда долара.

Причините за това се коренят и в Switch, и в игрите за портативната конзола. Платформата регистрира 12.5 милиона продажби за шестте месеца – скок с 80% в сравнение с предходната година. При игрите ръстът е със 71% - Nintendo успява да лансира над 100 милиона заглавия.

Така Switch се превръща във втората най-добре продаваща се конзола в историята на Nintendo след Wii. С 68.3 милиона продажби към 30 септември устройството успява да задмине култовата класика NES, известно у нас най-вече като „8-битовото Nintendo”.

Тук има един интересен детайл. Nintendo класифицират Switch като „домашна конзола“, съответно се правят сравнения с Wii и NES. Най-успешната платформа на компанията изобщо е портативна – DS. Нейните продажби са над 150 милиона.

Коментари
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
07 ноември 2020
V Bulgaristan kolko li broiki sa bili prodadeni, kato povecheto sa masovo PS 🤔?? Prez jivota si ne sum vijdal nqkoi s konzola na Nintendo, razlichna ot Terminatora s disketkite
vanmx avatar
vanmx
07 ноември 2020
Аз имам двама колеги със Switch Конзолката е доста яка играчка, мен лично ме блазни lite версията, защото ми изглежда като да е единственото използваемо джобно гейм устрайство, което даже подкарва някои ААА игри.

И евала им на Nintendo, че успяха да изплуват с това нещо. След издънката им с Wii U доста хора вече ги погребаха и ги пратиха на оня свят при Sega

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
07 ноември 2020
Sega kato spomena Switch lite i se dosetih kakvi igri ima nalichni za nego... Eto tova trqbvashe da bude PSVita, Sony!
lyubohar avatar
lyubohar
07 ноември 2020
С Лайт май губиш варианта за закачане на ТВ и игра от цялото семейство/приятели, което за толкова party/family ориентирана конзола, за мен би било голяма загуба.

Иначе и аз обмислям, също имам приятели със Суич и казват, че е жестоко.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
08 ноември 2020
@BossOfGermany, при Витата, не бяха самите игри проблем, а просто липсата на такива. В началото Сони си тръгнаха убедително с ексклузиви за нея, но после в един момент просто я заебаха. И когато PS4 излезе, започнаха да я рекламират като комплиментно устройство с remote play, което пак не потръгна. Не че витата нямаше някои портове от PS3. Но пък и тогава беше 2011-2012 и времента бяха други. (чувствам се стар като го казвам. ) И да не забравяме ненормалните цени на картите-памет. При PSP пак бяха скъпи, но поне се използваха от повече устройства, докато тук си бяха единствено и само за Витата. Отплеснах се, но се надявам да ми следиш мисълта.
pseto avatar
pseto
09 ноември 2020
Разликата между Sony и Nintendo е тази, че Nintendo залагат изцяло на конзола, дори и да е губеща (каквато беше Wii U), за да видят дали няма да живне в един момент. Определено стартът на Switch не беше смазващ, беше приличен, но нищо особено. По-скоро от година на година конзолата набира скорост, което пък е резултат от достатъчното налични игри за нея (водещите от които са на Nitnendo, но покрай увеличената популярност и външните разпространители скочиха на нея). Vita-та не я поддържаха достатъчно дълго време Sony, за да набере достатъчна скорост и заради това си глътна водица.

Иначе Switch-ът си изглежда доста як. Ама не знам дали ще дойде моментът да си го взема.

Rostik79 avatar
Rostik79
09 ноември 2020
Освен това Витата се появи в период, в който смарттелефоните вече бяха с големите дисплеи и достатъчно мощни и достъпни, за разлика от ПСП-то, който нямаше алтернатива за времето си.
pseto avatar
pseto
09 ноември 2020
Така е, но същото важи и за Switch в още по-голяма степен. Аз, признавам си, смятах, че това е мъртвородена конзола, даже не съм сигурен дали не написах и някаква статия, предвиждаща, че ще фейлне. Ама бях в тотална грешка, ето защо често титаните в гейминга си знаят бизнеса много по-добре от обикновените лаици.
BloodDagger avatar
BloodDagger
09 ноември 2020
Аз имам Switch и съм доволен, наистина страхотна играчка си е. Освен ексклузивите на Нинтендо за него има един куп ААА заглавия и лично мен ме радва да имам игра от калибъра на Witcher 3 под ръка навсякъде. Минусите са, че игрите са доста скъпи (Zelda BotW държи още цена от 100+ лв.) и бутоните на joycon-ите са малки. Батерията също държи прилично дълго време.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл