hategame logo
Създателите на Limbo обявяват нова игра... нестандартен ритъм платформър
пуснато на 15 февруари 2013 от pseto
140
„Ритъм платформър“. Нямам си идея как ми дойдоха тея думи, че да ги сложа в заглавието. Ама май това е най-добрият начин, по който мога да опиша новата игра на студиото Playdead, известно със своя независим хит Limbo.

Заглавието беше показано в нов трейлър... и честно казано, на мен ми трябваше известно време, докато схвана как се играе. Всъщност, така и не разбрах. Трябваше да прочета.

Чудите се каква е идеята? В света на 140 – както ще се казва цъкалката – вие трябва да синхронизирате движенията си с музиката, която чувате. В определени моменти – когато по-тежко удари барабанът или басът например, околната среда се сменя. Вие трябва да прескочите дадена дупка или преминете дадено препяствие точно в този момент!

Тоест, в есенцията имаме класически платформър... но музиката определя кога да се движим или скачаме! Сиреч... микс между Guitar Hero и Супер Марио, ако щете!

Разбира се, игралният свят е нестандартно изпълнен, изцяло в духа на студиото Playdead. Главният герой – ако мога така да го нарека – е просто фигура. Квадрат, куб или кръг. Формата се сменя според движението. На място е квадрат, във въздуха тригълник, в движение квадрат. Фонът е същински еквалайзер, като явно дава индикации как ще се промени ритъмът в играта (и съответно как да минем следващото препятствие).

Като цяло, адски, адски интересен проект! Поне аз гледах трейлъра 15-на пъти и няма търпение да разцъкам 140. Прилича ми на нещо потенциално страхотно!

140 Trailer from Jeppe Carlsen on Vimeo.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл