hategame logo
Създателят на куеста Journey: Модерните игри не са достатъчно добри за зрялата публика
пуснато на 18 май 2012 от pseto
journey
Модерните игри не са достатъчно добри за зрялата публика, твърди Дженова Чен, създателят на успешния куест Journey. Според него, в заглавията за възрастни трябва да има подходящи теми.

„Моята основна критика към компютърните игри досега е фактът, че не са достатъчно добри за възрастните”, твърди той. „За да се насладят зрелите хора на нещо, трябва да има интелектуална стимулация, нещо, което е свързано с реалния живот. Играта на покер те учи да надхитряваш хората, което е свързано с реалния живот. Да правиш хедшоти със снайпер – не”, продължава Чен. Той добавя, че е нужно също в една приключенска игра например „да те побият тръпки” от историята.

В интерес на истината съм съгласен, но само донякъде. Една игра може да се използва не само за интелектуална стимулация, но и за други неща – развиване на концентрация, бързина на реакциите и т.н. Примерно за да спечелиш в StarCraft II не ти трябва да „мислиш”, трябва да се концентрираш и да изпълниш една стратегия феноменално. В едно FPS не ти трябва да мислиш, но ти трябват рефлекси и бързо движение... което пак са си положителни неща.

Но мога да се съглася, че в последните години има шепа игри със сериозна, дълбока история. Повечето са Call of Duty-та с „епични” истории тип „шепа хора спасяват света, убивайки 100 милиона противника с пистолети и голи ръце”.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл