hategame logo
Tekken 7 с над 6 милиона продажби
пуснато на 28 септември 2020 от pseto
tekken 7 sales
Tekken 7 е преминал границата от 6 милиона продажби. Новината бива споделена в Twitter от разпространителите на заглавието Bandai Namco.

Научаваме също, че франчайзът е преминал границата от 50 милиона продажби. Така Tekken се бетонира като една от най-успешните файтинг серии изобщо.

Интересно е да отбележим, че седмото пълно издание във франчайза продължава да се продава силно години след премиерата си. Към юли 2019-а продажбите бяха 4 милиона. Така за година и няколко месеца имаме солиден ръст от 2 милиона.

Засега не знаем какви са плановете на Bandai Namco за франчайза. Ясно е, че продължение ще има рано или късно (а може би някой Tekken Tag Tournament 3?). Но дали то ще бъде обявено тази или следващата година?

По традиция Tekken излиза първо за аркадни автомати в Япония. В тях играта се задържа към година-две, преди да се появи за конзоли после.

Коментари
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
01 октомври 2020
Ако Season 4 я оправи, вероятно ще се върна към играта.
Иначе се радвам за постижението, това е любимата ми файтинг игра, уви че лакомията и алчността на Bamco с развалените Pay-To-Win DLC ме накара да спра да играя играта.
pseto avatar
pseto
01 октомври 2020
Какви са тези DLC-та, че не съм следил играта изобщо, откакто писах ревю всъщност? Предполагам нови имбави герои.

(Всъщност гледах тук-таме някакви видеота, "новите" герои са комбинации от движения на старите, предполагам имаш предвид, че са хванали най-имбавите движения и комбота и са ги вкарали в новите персонажи.)

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
02 октомври 2020
Последните двама DLC герои Leroy и Fahkumram са скандално счупени. Leroy когато излезе беше най-силния герой в поредицата изобщо. С него не ти трябва skill за да печелиш игри и някакви си от Overlord се буустваха до лилавите рангове и нагоре, беше адски трагично. Дори и след поредица нърфове, той все още е много силен герой, както и една от причините да спра да играя тази игра. На EVO Japan 2020 в ТОП 8 шестима (!!!) бяха с Leroy, което говори достатъчно. Цялото Tekken community
беше пропищяло от него, включително и про играчите. Когато Fahkumram излезе, аз нямах възможността да играя срещу него, защото вече спрях с играта, но чувам също доста лоши неща за него.

Иначе двамата си имат оригинален moveset, нищо не бяха рециклирали от старите .

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
02 октомври 2020
Забравих да спомена, че за играта излезе Frame data, но под формата на платено DLC, а не като безплатен ъпдейт...
pseto avatar
pseto
04 октомври 2020
Абе аз като го гледам този Fahkumram и си ми мязат доста от движенията му на Брус Ървин. Да не кажа, че са близо едно към едно. Може би леко променени откъм анимации. (Отделен въпрос е, че може да се поспори доколко различни могат да са муай тай бойци, де.) Иначе Лерой си изглежда нов, да, поне от видеотата, тук-таме има някакви заемки от Фенг, ама не мога да кажа, че е рециклиран.

Но това си е пълна мизерия с DLC-тата. Всъщност това е добре тестван метод в състезателни игри, когато някой герой е счупен и всички чийзъри скачат на него. А аз още имам кошмари от Алиса, всякакви дебили без никакво умение са ме мачкали с нея, а срещу по-читав играч, някой на моето ниво или малко по-високо, нямам никакъв шанс. Представям си същото на степен с тоя Лерой.

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
05 октомври 2020
Адски braindead character (Leroy), по-зле е дори от Katarina, която за добро или лошо я нърфнаха здраво (беше ми main). Иначе едно не мога да разбера от balancing team-а: защо герои като Gigas и Kuma/Panda, които са lowest-tier в играта ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГИ НЪРФВАТ, ВМЕСТО ДА ВЪРВЯТ НАГОРЕ??

Season 3 беше много зле откъм балансиране. На почти всички герои им се даде опция да juggle-ват комбота докато стигнат стената, където могат да ти изядат 60 до 90% от health bar-а, (в зависимост дали си в rage mode или не). Както и елиминиране на опцията за side-stepping, понеже новия директор на играта Michael Murray беше решил, че за немалък процент от персонажите (Особено за Мишимите с изключение на Lars разбира се), атаки, които можеш да dodge-неш чрез sidestepping, вече трябва да са проследяващи... Не виждам логика - Tekken от третата част насам е 3D Fighter, язък че Harada - главния директор на играта даде такава позиция на този идиот, макар че двамата са били много добри приятели.

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
05 октомври 2020
pseto avatar
pseto
05 октомври 2020
Тези неща, които ми пишеш, хич не ми харесват. Винаги съм обичал да sidestep-вам, даже смятам, че в Tekken трябва още повече движения да се sidestep-ват. Също така никога не съм бил почитател на големите juggle-и. В Tekken 6 вкараха тези забиващи движения в средата на juggle, с които можеха да се правят някакви безумни серии. В шестицата ми се струваше понякога, че мога да си отворя една бира, докато чакам да спрат да ме маризят. Ако са върнали тези движения от шестицата, дето позволяват комбо да продължи до безкрай, плюс рейдж системата, то това си е пълно безумие. А като си представя, че в Tekken 5 ми се струваше нечестно, ако някой герой ми вземе примерно 45% от кръвта (колкото мисля бяха най-големите реалистични за постигане juggle-и).

А за баланса - именно това ми е една от причините да хейтна първата версия на Tekken 7. Дразни ме, че tier-ите общо взето са еднакви. Сега това, което ти ми пишеш, показва, че все пак правят някакви по-сериозни неща напоследък, ама между Tekken 6 и Tekken 7 положението беше доста еднакво. Моята любима Асука пак си страда от обичайните дефекти - супер слаби launcher-и, отворени яко към punish, всъщност някои герои могат да я punishat директно с launcher, което е просто брутално. И плюс това - слаби poke-ове. Срещу по-стабилни дефанзивно опоненти с Асука нямам шанс. Мен ме кефи героят, понеже има супер много удари и успявам с разнообразие да се справя с по-силни опоненти тук-таме, но срещу добри защитни играчи единични удари им взимат колко, 10% кръв макс, а като сбъркаш един път и те вдигнат и ти издухват половината кръв. И да, мечките не знам защо винаги са гига зле и последен tier, сякаш в Bandai Namco мразят мечки нещо.

П.С. Въпреки всичко Tekken си остава една от любимите ми гейм серии и любим файтър, не знам дали бих играл седмицата пак да я видя докъде е стигнала. Докато дискутираме пак ми се приигра леко.

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
06 октомври 2020
Асука ми се струва добре в седмицата. Срещу немалко добри опоненти съм се сблъсквал, които я ползваха. Иначе ако ти се цъка, изчакай докато поне излезе ъпдейта за Сезон 4. Дано да бъфнат моят любим Lars. В Season 3 много ми харесаха промените му и си струваше да играеш отново с него, но в първите два сезона беше много зле.
Иначе лошото на тази игра е, че ако искаш да си добър, трябва да посветиш целия си живот за Tekken. Познавам едни манияци, от които с един сме се събирали да цъкаме 1v1. Много са добри на играта, но са отделяли адски много време за тренинг. Аз трябваше да отделя едни 600-700ч за да ми стане skill-а (малко) над средния играч.
pseto avatar
pseto
06 октомври 2020
Да, подобен тип игри изискват адски много тренинг. Всъщност за мен най-добрият тренинг за Tekken е да играеш герой самият ти. Да му научиш движенията, да видиш кое е добро, кое не е, в коя ситуация върши работа, в коя не върши. Така като самият ти се изправиш срещу този герой знаеш много добре какво да очакваш, какво вероятно ще направи опонентът ти в един или друг момент и как да го контрираш. Проблемът е, че героите са колко? 40? За да хванеш само основата на всеки от тях ти трябват едно десетина часа да поиграеш с хора, демек 400. За да станеш по-добър, направи ги 15 часа на герой, демек 600. И освен това с главните ти герои трябва да изкараш стотици часове поначало. (Щото нали тези 600 часа с всички герои ти е едва ли не "дефанзивна инвестиция", да знаеш какво да правиш срещу тях, не да си добър с тях). И отиваме на едно 1000 часа, за да кажеш, че започваш да вървиш към някакво по-горно ниво. Да, това са си адски много часове. Аз заради това никога не съм имал илюзии за Tekken серията. Макар и да съм я играл едно сигурно 400 часа (между петицата, шестицата, Tekken Tag Tournament 2 и седмицата), а може и 500 часа да са, съм на абсолютно средно ниво или прилично под средното всъщност, ако се върна сега, щото вероятно ги няма всички кежюъл играчи и са останали само най-добрите.

Но аз никога не съм имал аспирации да бъда "добър" в игра от Warcraft III насам. Тогава, в късните ми тийн години, прекарвах много време пред нея, бях я научил от А до Я, гледах постоянно повторения на про играчи, изследвах мачовете в най-малкия детайл, като губех също гледах внимателно какво съм сбъркал. Накрая осъзнах, че чисто физически откъм скорост на реакциите и възможност да проведа битката на високо ниво нямам онова, което е нужно. В крайна сметка про геймингът си е спорт, а като във всеки друг спорт физическите данни са от ключова важност. В гейминга това са бързи рефлекси, бърза мисъл, бързо пресмятане на всичко, което се случва на екрана и адаптиране в реално време. Във всички тези аспекти бях на средно ниво. Което те прави просто посредствен играч, колкото и да си запознат с теорията. Макар че моментът на проникновението, в който осъзнаеш ограниченията си е доста интересен.

(Но все пак за да стигнеш дотам в Tekken трябва да си запознат с теорията достатъчно добре, а тя си е безкрайна откъм фрейм информация, макар че ако научиш цялата теория и осъзнаеш, че нямаш скоростта на реакциите и заради това те лупат, това ще си е още по-болезнено. )

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл