hategame logo
Tell Me Why е новата игра на Dontnod
пуснато на 15 ноември 2019 от pseto
dontnod
Tell Me Why е новата игра на студиото Dontnod. Тя бе обявена по-рано през седмицата на събитието XO19, като интересното при нея е, че ще включва трансджендър герой.

Всъщност това е първото заглавие под шапката на голям разпространител, което ще изследва този фронт. Което е любопитно - особено и при положение, че се случва с участието на Microsoft, които винаги са били традиционалисти. Макар че културата им в последно време се променя.

Самата игра, която можете да видите и от видеото долу, ни представя дуо главни герои - Тайлър и Алисън, които са еднояйчни близнаци. Те изследват травматична случка, станала когато са били деца, като ние можем да изберем на чии спомени да повярваме.

В зависимост от решенията ни връзката между близнаците се подобрява, което изиграва роля и в развитието на сюжета.

Tell Me Why изглежда доста подобен на Life is Strange, играта, с която Dontnod набра популярност. Датата на премиера ще се случи по някое време през лятото на 2020 година за PC, PS4 и Xbox One.

Коментари
igra4 avatar
igra4
16 ноември 2019
Xaxaxaxaxaxax
jorjo67 avatar
jorjo67
17 ноември 2019
По принцип еднояйчните са от един пол, тези са си двуяйчни
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 ноември 2019
Не четеш статията. Предполагам ще са почнали с един и същи пол...
jorjo67 avatar
jorjo67
17 ноември 2019
Ужас 😂
pseto avatar
pseto
17 ноември 2019
Така и не разбрах обаче коя е била началната точка на близнаците - момчета или момичета. Ама в днешно време игри с подобни обрати могат само да се увеличават.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
18 ноември 2019
(... Ама в днешно време игри с подобни обратни...)

Готово, поправих ти го.

LethianDream avatar
LethianDream
18 ноември 2019
Заглавието определено показва, че играта е правена от фенове на Бекстрийт бойс Шегата настрана, играта очаквам да е в някаква степен продължение на Life is strange, те винаги са били шашаво студио, не виждам страшен проблем с джендърството Но виж, яко ще е да направят игра, в която си норвежки родител и целта ти е да заграбиш деца от млади ромски семейства
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
18 ноември 2019
Народа съвсем изпращя с тея джендъри,трансджендъри и тям подобни откровени простотии за мен. Наречете ме нетолерантен,изостанал и тн. но за мен има 2 пола. Мъж/жена,тва е. Ся някой може да се чувства и като дърво,тва значи ли,че трябва да въведеме пол-дърво?Аз мога да докажа,че съм от мъжки пол,жените също така. Някой джендър как ще доказва. Айде,че взех да се отплесвам. Life is Strange беше адски добра игра според мен. Мислех,че ще е някаква плоска тийн гадост,но въпреки сълзливостта ме зариби. Тоя тип игри не са лоши. Надяваме се,че и тази,ще я бива.
LethianDream avatar
LethianDream
19 ноември 2019
Докторе, неведоми са пътищата господни, имахме един съученик в гимназията Петър, който си изглеждаше като момиче и постоянно го тормозеха разни отрепки. Бас ловя, че отдавна би си сменил пола, ако можеше. Иначе съм съгласен, че нормалното е мъж/жена и така трябва да бъде. Лошото е, че напоследък тези изолирани случаи стават масово популярни и едва ли не се изучават в учебниците от децата. Сбъркано общество.Играта ще е чук,ако човек се абстрахира от героя и сюжетната линия е добра (нещо, което Dontnod умеят да правят). Интересно ми е дали ще можем да го "обърнем"- примерно в началото е мъж и след това в течение на играта иска да е жена и да носи женски дрешки
lyubohar avatar
lyubohar
19 ноември 2019
Нищо "модерно" няма. Както детето ти може да се роди със Синдром на Даун или друго генетично заболяване, което никой не би нарекъл "мода", така може да се роди и с генетично отклонение, вследствие на което има първични полови белези на единия пол, но съзнание и хормони на другия пол. Както вероятно е бил случаят с твоя съученик Петър. Тези деца не си избират да се родят такива, нито на 4-5 години (когато обикновено започват да се проявяват тези неща) разбират от мода.
pseto avatar
pseto
19 ноември 2019
Мисля, че под "мода" се имат предвид не самите генетични предразположения, а обръщането на светлините на прожекторите към тях в последните години. В което, разбира се, няма нищо лошо, но проблемът е, че могат да бъдат представени по недостатъчно убедителен начин. Особено от хора, които не са запознати от първа ръка с темата. Което повече да навреди, отколкото да помогне.

Примерно сериал като Sense8, в който има и трансджендър герой, и лесбийки, и гейове, мисля е вкарал темата без да се натрапва (въпреки че на някои хора не им допада хич предимно заради това). Ама все пак Уашовските от първо лице знаят как да подходят. Докато в много други продукции виждаш просто как се казва - "Добре, трябва да изпълним квотата, кой ще е гей и коя - лесбийка". Даже и в Overwatch е така. А когато нещо е натрапено се приема зле, почти винаги.

lyubohar avatar
lyubohar
19 ноември 2019
Ами те имат нужда от прожектори, точно защото хората са незапознати. Ако си такова дете на 5г. в градината, и си заобиколен от 60-годишни old-school-конвервативни лелки в едно все още доста патриархално общество, как мислиш, че ще се развие животът ти? Психически ще бъдеш смазан буквално, и шансът ти да станеш пълноправен член на обществото и да си хепи ще намалее значително. А няма никаква физиологична причина да не си. Така че да, прав си, има адски много незапознати хора, но са по-скоро в другия лагер, които просто са "против" по принцип, без да има нужда да са запознати. А извращенията в другата посока с "аз се приемам за куче" са факт, но това не променя нищо от горното.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
19 ноември 2019
На мен не ми пречи,че някой човек се възприема или се е родил различен. Нямам нищо против тези хора. Имам против простотиите 3 пол. Сега стана модерно да се тръби наляво и надясно,вижте ни,ние сме различни. Паради си правят,че и 3 пол искат да въвеждат. Все едно тези дето са хетеро да си правят парад и да тръбят,че са хетеро. Адска нелепост. Както казах никога не съм имал против различните,еле пък да тормозя някой. Както каза Любо те така се раждат. Не са виновни,но цялата показност ме дразни. Вече и в игрите вкарват.
Enetor avatar
Enetor
19 ноември 2019
И аз не се кефя на показноста, когато е насила вкарана във филм/игра/книга. И все пак не разбирам как големи хора все още се чудите защо няма парад на хетеросексуалните. Очевидно парада е заради това, че хомосексуалните по някакъв начин се чувстват дискриминирани и това, че нямат права равни на нашите. Дали това е най-правилният начин да го покажат може да се поспори, но стига с това ограничено мислене "що те го правят след като аз не го правя". Правят го защото ТЕ имат причина, а ТИ нямаш. Ти си "нормален". Интересна е демокрацията в България. Като протестираш било напразно, нямало смисъл, причината ти била тъпа и т.н. Като не протестираш не си европеец, не ти пука и т.н. Правилен избор няма. Винаги ще има недоволни.
lyubohar avatar
lyubohar
19 ноември 2019
Радвам се, че още някой вижда нещата по този начин. Няма нужда да показваш нищо, когато си част от мнозинството. Когато си част от някакво малцинство обаче, живееш в постоянен страх, че някой Болен Сидеров ще се качи на власт и със силата на мнозинството ще ти отнеме права и ще те върне назад. Дори и права, които до вчера ти се е клел, че никога няма да пипа. Това се е случвало стотици пъти в историята, не е нужно да се дават примери. И правата на дадено малцинство трябва да се защитават и от мнозинството - ако не заради някакви вътрешни подбуди, то защото утре ти ще окажеш малцинство по някакъв признак.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
19 ноември 2019
Момчета,наистина ли мислите,че парадите могат да променят нещо. Имам един приятел руснак. Той ми разправяше,че там охраната на такива събития е супер много,защото има много желаещи да бият участниците. Даже понякога не им разрешавали да продължат от страх да не ескалира положението много. Та мисълта ми е,тея подчовеци няма да приемат гейове,лесбийки и тн. хора по абсолютно никакъв начин. Даже парадите ги озлобяват повече. И обратното,хората,които са толерантни,нямат нужда от парад. За мен начина е всеки родител да си учи детето на толерантност и търпимост спрямо малцинства от всякакъв род. Може да се говори по тоя проблем в медиите повече и тн. Това е моето мнение разбира се и не задължавам никого с него. Не протестирам,защото аз не го правя,а защото смятам,че това не е начина.
lyubohar avatar
lyubohar
19 ноември 2019
Толерантността включва ако някой иска да ходи на парад, да ходи без да разсъждаваме дали ще промени или не нещо - негова работа си е, а ако наистина сме толерантни, трябва да уважаваме това му право и да го защитаваме (правото). Ако нещо ни дразни отвътре, значи не сме толкова толерантни, колкото си мислим. Намери някой, който ходи на тези паради, и го разпитай защо ходи. Може да ти даде перспектива, която нямаш до този момент.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
19 ноември 2019
Аз не твърдя,че съм най-толерантния. Ето,тая показност ме дразни. Признавам си. Иначе да,имат си право.
lyubohar avatar
lyubohar
19 ноември 2019
Е, това е файн, просто си по-консервативен от някой друг по този въпрос и в това няма нищо лошо. Важното е да живее в равновесие между консвервативното и либералното, без да се залита в нито едно от крайните положения на двете посоки
Enetor avatar
Enetor
19 ноември 2019
Гейове е имало сигурно бол в миналото явно не сме се развили много като хора и начин на мислене щом още това е световен проблем. Иначе положението в държавата аз го разбрах в момента, в който гледах предизборният дебат за кмет на София. Господин Джамбазки от "патриотите" (кавичките са умишлени) излезе и каза "Искате ли държава без гей паради, цигани и каруци". Щом това е приоритета на нацията положението е дъно. Слава богу май не спечелиха голям процент та леко се поуспокоих
lyubohar avatar
lyubohar
19 ноември 2019
+1
nightwarrior avatar
nightwarrior
19 ноември 2019
Само за каруците съм на 100% за промяна. Не казвам премахване, ама поне контрол.
Rostik79 avatar
Rostik79
20 ноември 2019
Като стана тема - изглежда не само, че не сме се развили, ами в това отношение по-скоро сме назаднали, защото хомосексуалността (и изобщо сексът) изобщо не са били тема табу в културите преди юдеизма/християнството/исляма (като и трите религии са тясно свързани). В гръко-римската цивилзиация "гейщината" е била напълно нормална, особено сред аристокрацията. Също в Египет, Вавилон, древна Япония и т.н..
nightwarrior avatar
nightwarrior
20 ноември 2019
Не само древна Япония. 18 век мисля че последно си е било застъпено особено в някои сфери. Но ти си го каза, когато основната религия на общността третира нещо за табу... Нормално е то да стане такова.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 ноември 2019
Ростик, не съм останал с впечатление, че сексът е някакво особена тема табу в днешно време. 🤔
BaiHoi avatar
BaiHoi
20 ноември 2019
мале малееееее много гейщина и кръвосмешение ще има в тая игра.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл