hategame logo
The Last of Us II отложен
пуснато на 02 април 2020 от pseto
the last of us 2
The Last of Us II беше отложен. Играта, която очаквахме на 29 май и която трябваше да бъде лебедовата песен за PlayStation 4, бе забавена днес за "неопределен срок от време".

Причината? "Логистични проблеми отвъд контрола над Naughty Dog". Или казано иначе, коронавируса COVID-19 (който не бива споменат в прав текст в официалното съобщение).

Интересно е да отбележим, че от студиото посочват, че играта е напълно готова в момента и последните бъгове са били поправени. Но в настоящата ситуация не би било възможно "The Last of Us II да дебютира по желания от Naughy Dog начин", а компанията иска да се увери, че "всички ще могат да изиграят заглавието по едно и също време".

Или с други думи съмнения, че физическите доставки на The Last of Us II ще бъдат нарушени от карантините покрай COVID-19.

Любопитно е обаче, че няма реални пречки за световна дигитална премиера. Което може да ни накара да се запитаме... дали няма друга причина за забавянето на играта?

Коментари
vldir avatar
vldir
02 април 2020
Ами да го духат педалите шибани.
toti avatar
toti
03 април 2020
Неееееееее стига де...май ще я готвят за ps5 като гледам...
God avatar
God
03 април 2020
PC версията още не била готова.
pseto avatar
pseto
03 април 2020
darkblue avatar
darkblue
03 април 2020
PC версията е готова вече, ама преговарят с igra4-a , той иска да я пуснат половин година по късно. Да си е ексклузив за PS
vldir avatar
vldir
03 април 2020
Даже от стора са я свалили.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
03 април 2020
Нормално е да я отложат. Сега в САЩ се предвижда пика на епидемията. Играта си е завършена. Просто сигурно чистят някой друг бъг и най-вече, дистрибуцията е проблем. С тая карантина няма как да произведат достатъчно физически копия. А няма да е коректно, на датата на премиерата само в ps store да се продава. Някои хора държат да си купуват игрите на диск. Аз за ексклузивите съм така. С изключение на The Order 1886 която си е 4 часова игра и действително беше по-евтина в PS Store. За PC още си е слух колкото и God Of War, но дано излезе, че Играча да си напълни гащите.
pseto avatar
pseto
03 април 2020
Както писах и във форума, не мисля, че причината наистина е в логистиката. Китай си работи на прилични обороти в момента, куриерските фирми също навсякъде работят (без тях ни очаква реален апокалипсис). Не мисля, че играта няма как да достигне до магазините наистина.

Мисля, че Sony имат някакви съмнения относно самата тема на The Last of Us II и дали играта е подходяща за настоящата обстановка. Като нищо и са обмислили и са решили да я пуснат също и за PS5 да буустнат малко продажбите на новата конзола... според мен и да мине тази криза до лятото/през лятото, играта пак ще я забавят за есента.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
03 април 2020
Най-вероятно ще я пуснат и за PS5, както първата част беше първо за PS3, и после за PS4, но да, съгласен съм за обстановката.
igra4 avatar
igra4
03 април 2020
Няма лошо, игри бол.
pepito avatar
pepito
07 април 2020
Да не излиза!
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл