hategame logo
The Last of Us II с 4 милиона продажби за уикенд
пуснато на 27 юни 2020 от pseto
the last of us 2 9
The Last of Us II е продал 4 милиона бройки в рамките на първия уикенд от излизането си в продажба. Играта се появи преди малко повече от седмица на 19 юни.

С това The Last of Us II се превръща в най-бързо продаващият се PS4 ексклузив досега. Сега остава да разберем и дали заглавието ще продължи да се харчи силно.

Ако говорим за PS4 ексклузиви The Last of Us II трябва да продаде още поне 12 милиона, за да достигне Uncharted 4, отново игра на Naughty Dog. Другото заглавие, която може да се похвали с отлични продажби, е Marvel's Spider-Man. Тя е била купена 13.2 милиона пъти.

The Last of Us II получи отлични оценки от медиите, като има среден рейтинг от 94 в Metacritic. Отзивите на потребителите обаче са смесени - понякога достигащи в двете крайности от 0/10 до 10/10.

Коментари
iNfRaSoNiC avatar
iNfRaSoNiC
27 юни 2020
Очаеакно е това, но не вярвам да надмине Spider Man и Uncharted, защото там доста деца са замесени, а аз лично на моя син в следващите 12 години не бих му позволил да играе The last of us.
pseto avatar
pseto
27 юни 2020
Според мен средната възраст на средния Uncharted играч... е доста висока. Солидно над тийнейджърската. За Marvel's Spider-Man - може би, въпреки че това си е игра за всички възрасти, стига да си фен на Човека-паяк. То и марвелските филми уж трябва да са за деца, ама в киното аудиторията е доста смесена.
God avatar
God
27 юни 2020
При тая суша заради вируса, куп отлагания и масирана реклама първото място е неизбежно. А и децата не ги вълнува особено, че историята е скапана.
pseto avatar
pseto
27 юни 2020
Е, The Last of Us II дори и да беше буквално лайно на чиния, пак щеше да има горе-долу толкова продажби. То и Diablo III имаше там не знам си колко продажби, май 10 милиона или нещо такова, мързи ме да проверявам, а след 1 година редовните играчи бяха спаднали с 90% и бяха останали 1 милион. Не че играта беше добра (специално в първата си година беше пълня дришня), просто куп фенове на Diablo II и WoW я купиха. Продажбите, без контекст, не означават много.

Реално мнението на геймърите ще си проличи в The Last of Us III, ама такъв вероятно няма да има. Тъй че можем само да философстваме дали играта наистина е оправдала очакванията (и там някакви тролове я хейтват) или не.

rosniak avatar
rosniak
27 юни 2020
Е, как бе- бедните ПЕЦЕджии я хейтят че я няма и за тва и праскат 0 в метакритика! МА ако им я портнат нема си я купят! СОНИ и Кучетата БОГОВЕ БЕ! Те бащи и майки на гейминга!
logout avatar
logout
27 юни 2020
Аз ще я взема на PS5-цата, като и падне цената. Интересното е. че голяма част от познатите ми с конзола не са я купили до момента. Но pseto е прав, феновете винаги купуват независимо от оценките, мога да се дам за пример - MassEfect, AC, NBA, WD купувам си ги независимо от оценките, фен съм им и се намирам положително в игрите (за справка можте да погледнете мненията ми за ME Andromeda, всички се заяждаха заради едни лицеви анимации и не виждаха нищо друго).
bojosan avatar
bojosan
27 юни 2020
@ Интересното е. че голяма част от познатите ми с конзола не са я купили до момента.

Дебнат да и падне цената тия твои приятели, не друго. Не им се дават кинти това е, не че не биха я изяли с парцалите ако някои им я подари.
На тия им викам "чакали". Чакат лъвът да се наяде и се задоволяват с огризките.

Charcharo avatar
Charcharo
27 юни 2020
Брат, не всички хора могат да дават толкова пари за игри ей така. Пък и, ако искат играта втора ръка (единственият реален финансов плюс на конзола) трябва да чакат.

Няма нищо лошо да почакат а Naughty Dog няма да откажат и по-малко пари, стига пак да ги получат.

То по тази логика защото видиш ли аз съм се родил по-късно и съм дал пари за ддз, American Conquest много след излизането и... съм чакал?

lyubohar avatar
lyubohar
28 юни 2020
Да, доста странна логика. И аз бих я изиграл, но не бих дал толкова пари за тази игра в момента, и не защото ги нямам или ще ги усетя.
pseto avatar
pseto
28 юни 2020
Смесените отзиви влияят. Особено ако човек не е фен, а е на кантар. Ясно е, че феновете ще я купят в деня на премиерата. Има и нещо друго: God of War още се търкаля някъде наоколо, Marvel's Spider-Man също, тях не ги продадох. Щото ми харесаха достатъчно и ги оставих, ако някога ще ги преиграя, въпреки че едва ли ще се случи всъщност. The Last of Us II вече замина, всъщност още в понеделник я пуснах да си ходи. Ако и други разочаровани хора тръгнат да я продават - от това Naughty Dog и Sony губят продажби. Ако нямаше толкова разочаровани, играта щеше да се продава по-добре.
pepito avatar
pepito
29 юни 2020
Естествено е, с тази супер аресивна реклама, която правят, платените ревюта, "случайния бъг" или каквото и да е там с негативните отзиви на потребители в метакритик и т.н.
Иначе спор няма, много пари и труд има налят в играта. А пък лесбийската история лъщи като въшка на чело, турена само и единствено, ако някой си позволи критика моментално да бъде изкаран нетолерантен, расист и т.н. както е модерно сега
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл