hategame logo
The Last of Us II с още геймплей
пуснато на 21 май 2020 от pseto
the last of us 2 4.
The Last of Us II се сдоби с ново геймплей видео – което включва и коментар от разработчиците. Видеото под статията включва изцяло Ели, като ни показва героинята в конфликти с други противници, а също и зомбитата (наричани инфектирани в тази серия).

Сред новостите откъм геймплей е възможността да скачаме – да, тази екстра липсваше в The Last of Us, а също така и опцията да лежим. Благодарение на последното можем да се промъкваме под превозни средства и изненадваме противници оттам или да се крием по-добре в тревата.

Заедно с това имаме разширяване на крафтинга, повече движения в битка и други.

The Last of Us II ще се появи в продажба след месец на 20 юни единствено за PS4.

Коментари
sClass avatar
sClass
21 май 2020
2:53 - много нереално отъпкване на снега.
sClass avatar
sClass
21 май 2020
Дет се вика - толкова. Като излезе за РС повече.
igra4 avatar
igra4
21 май 2020
Обърка профилите 😀
sClass avatar
sClass
21 май 2020
Леко играчка ти да не объркаш профилите че ти си спец по тая част.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 май 2020
Ще можеш да лазиш, скачаш и да се катериш... Както възникна igra4-а, след като видя, че магазините в RDR2 затварят през ноща "ОМГ, иновации".

Шегата на страна, геймплея не очаквам да е проблема на играта, подобно на първата очаквам да е ок. Виж другото...

igra4 avatar
igra4
21 май 2020
Не, искам да я мразиш, заедно с другите пецеджии, очакващи играта да е провал. Ниски душици, за разлика от вас, аз пък очаквам киберпънк да е супер, нищо, че вещера не ми харесва, после и Валхалата също. Но нищо нека се повтарят едни и същи мантри че мразя някой си и само на Сони ексклузиви хваля 😀
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 май 2020
Да я мразя? За какво? Аз просто няма да я играя. Играта няма да е провал. Разбира се, зависи какво ще мериш. Ако е продажби, очевидно ще се продаде добре - има твърде много хора, които ще я купят заради първата, повечето от които нямат идея какво ще е вътре, защото не искат да се спойлнат. Тяхна си работа.

Ако имаш предвид стори, изтеклото поне за мен я прави провал, както и да е, приятна игра. Парите и времето са си твои, играй квото си искаш.

Не ми говори за мантри, ти си тоя дето нон-стоп повтаряше, че Асасинс Крийд-а са бози, не заслужават да се играят, последната добра игра на Ubisoft била Rayman. Всичко това са твои думи - твоята мантра. Най-обичам хора дето обръщат палачинката и след това се правят, че през цялото време са мислели еди как си. Не ти отива тва лицемерие, стегни се.

igra4 avatar
igra4
21 май 2020
За асасините казвах, че са рескини, даже като играех осъзнавах, че някои са длц-та, други по слаби, някои добри. Сега цъкам ориджинс, после ще играя одисей, но ми е ясно, че е рескин с някои нови добавени неща от ориджинс. Честно кефи ме сторито в асасин и някои др неща, ориджинс примерно има мн добра графика, свят и т. Н. Има и някои минуси, но е най-добрата АС. Юбисофт пак мога да ги плюя, като заслужават. Но не се надявам да правят гадни игри примерно. И да не ми харесва сторито, то геймплея ще ми хареса на тлоу. Дуумеца и сериус сам нямат никво стори, но им се кефят на геймплея.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 май 2020
Еми добре, щом ще продължаваш да се правиш на ударен, няма смисъл да продължаваме по тая тема. Не само си казвал, че са рескинове, казвал си, че са помия и ги играят само малоумни, ама ок, върти се като фурнаджийска лопата, твоя си работа.

Никой не казва да не плюеш. Аз също ги плюя като се дънят, не само тях, всички компании, за мен няма като при теб избрани, които даже и да се изсерат, ти пак обясняваш, че са велики.

Казах ти вече. TLoU геймплея беше ок, нищо повече, дженерик third person cover shooter с малко по-различни зомбита. Това заради което я изиграх беше сторито, без него едва ли бих я избутал. Сега от лийковете виждам, че са го насрали, следователно аз загубих интерес. Щом оня мърляч муза му е Анита Саркизиън, мен ме губи като клиент. Ще го усети ли - не естествено, ама повече не мога да направя.

Не я мразя играта, ще ми се да получи оценките, които според мен заслужава, та подобни неща да не почват да се налагат в индустрията, от която зависи хобито ми, но не зависи от мен.

Смешното е, че ако беше на произволна друга компания, ти не просто щеше да се подиграваш, а и да я плюеш свирепо, като ти знам позицията на PC(разбирай politically correct) нещата. Аз затова ти казвам, че при теб има едни избрани компании, които в твоята глава не могат да направят грешна стъпка(дори когато я правят), ама какво да се прави...

Дуум дава геймплей почти без еквивалент в момента, ако се върнем назад в годините ще се намерят подобни игри, но във време в което шуутърите се ориентират към "реалистичен" и "модерен" стил, игра в която аркадно мажеш демони по екрана с брутално темпо и зверски саундтрак е нещо, което се отличава. За това се и хареса на доста хора(не на всички разбира се, хора сме, вкусове много). Мисълта ми е, че фокуса на Дуум е геймплея, фокуса на The Last of Us беше(говоря конкретно за първата) върху стори, относшенията между Джоел и Ели и разказа като цяло(наречи го кинематографичност, ако щеш). Да сравняваш игра с фокус върху сторито с игра с фокус върху геймплея, не смятам, че е сериозно.

Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
21 май 2020
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
21 май 2020
igra4 avatar
igra4
21 май 2020
Найт, значи дуум мажеш противници и саундтрак, същата работа и сериус сам. Тжва са добри игри но са еднодневки, кефиш се на момента и после не помниш нищо(както съм споменавал с дуум 2016) тлоу беше явление защото съчетаваше, всичко в едно, не сме 90те вече, нещата се развиват. Тлоу 2 ако сторито е скапано, ще се играе заради геймплея и няма да е добра като първата игра, много просто. Даже аз съм се настроил киберпънк 2077 да е игра на годината и съм със супер високи очаквания за нея. Щеше да е тлоу 2, но заради може би осраната история няма да е тя, Тушимата ще е доста добра, но такива игри няма как да спечелят и остават поляците и опън уърлда Кибърпънк. Не е ексклузив!
igra4 avatar
igra4
21 май 2020
Псе не си разбрал, няма да има скачане, а клаймб, като на предната игра, като се катериш или скачаш на платформа натискаш копчето и скача. Тва да не е цс или някой тъп код да bhop-ва или стрейфа 😂
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 май 2020
Разбрал е съвсем правилно. Мърляча дето Анита му е муза, тъкмо това обяснява във видеото, че преди са имали клаймб бутон, но сега ще е скок, преди не е било точно скок.
igra4 avatar
igra4
21 май 2020
Може и аз да съм объркал, но не показа свободно скачане, а подобно на първата игра скок между две платформи или катерене.
Veluvian avatar
Veluvian
22 май 2020
Самите хора си го казаха, че ще е свободно скачане, а не клаймб, за да подчертаят гъвкавостта и разликата във физиката на движенията на Ели (или Илай) за разлика от първата игра. Но няма да е платформено Томб Райдърско скачане, най - вероятно ще има бутон за лек скок. Възможно е истината да е по средата и да става въпрос за бутон, който комбинира jump/dash/roll функции.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 май 2020
Можеш да скачаш във видеоигра? Какво, да не сме 1995?
igra4 avatar
igra4
22 май 2020
В космшческите симулатори и повечетж рпгта имо лш скок или со от 95та. В новите асасини, защо няма скок. Ауу няма скок немога да стрейфам като заек из мапа, пълен провал 😀 Дано в киберпънк има скок, че ще е и провал и тя иначе. Искам да скачам като марио, като в новия дуумец. Направете скок и телепорт във всички игри, без значение жанра 😀
pseto avatar
pseto
22 май 2020
Тоя единия във видеото беше някакъв очевиден не-геймър и се опитваше да хайпва всяка екстра, все едно е току-що открита в гейминга. Този сто процента е някакъв вицепрезидент на SJW презентацията или нещо такова.
Rostik79 avatar
Rostik79
22 май 2020
От това, което виждам в трейлърите, бойната система ми харесва. Изглежда доста по-разчупена и обогатена. На мен и в предната ми хареса, макар че много хора я определят като посредствена. Имаш относителна гъвкавост при престрелките и позволява преиграване на някоя ситуация по няколко начина с различни комбинации от стелт, оръжия и капани. Надявам се в TLOU2 да е още по-разнообразна.
Не знам как след TLOU направиха Uncharted 4, която няма никаква бойна система, никакво въображение, нито вариативност. Всяка бойна ситуация се минава по един начин всеки път.

Това със снега като скача на вагона е много смотан ефекта, наистина. При това имаме прекрасен сняг в HZD, в РДР2, в GoW дори от години насам. Поне в трейлъра да не го бяха слагали, ама айде. То това да му е кусура.

Тази история така и не съм я разбрал още, дето отнесе хейта, но най-вероятно ще се изкуша да я прочета. И без това няма да мога да я играя тази година.

pseto avatar
pseto
22 май 2020
Naughty Dog минава през трансформация в последните години, напуснаха куп важни хора. На прима виста се сещам за Ейми Хенинг (преди Uncharted 4) и Брус Стрейли (след Uncharted 4), но имаше още поне още няколко човека. От тези по-именитите кадри, понеже със сигурност когато напускат големи имена, с тях напускат и по-анонимните "обикновени" служители, тъй като има някакъв проблем.

Хенинг общо взето съм чел, че е "майката" на Uncharted, тя е била движещата сила зад серията. Без нея Uncharted се усещаше различно, по-сериозен, по-малко приключенски, повече като The Last of Us. Което е логично - режисьори бяха и режисьорите на The Last of Us.

Само че за The Last of Us II напусна и Брус Стрейли. Сега начело на играта е само този SJW психар Нийл Дръкман. Това евентуално ще е проблем на ниво история (ако решиш да видиш спойлерите ще разбереш защо хората хейтят) - когато имаш двама режисьори, те се балансират един друг и се получава качествен продукт. Особено ако и двамата имат крайни гледни точки. Ако единият от тях се махне и играта завие в крайност... става лошо. Не казвам, че това задължително ще стане, но има приличен процент шанс да стане.


Та идеята ми е, че Naughty Dog не е задължително да е същата компания днес, каквато беше при създаването на The Last of Us. Всъщност почти сигурно не е същата компания. Както съм писал много пъти - хората правят игрите, а брандовете на компаниите са си просто брандове. Екипът на Modern Warfare като напусна Activision и създаде Respawn - цялото качество веднага се премести другаде, Respawn направи като цяло добри и успешни игри, а Modern Warfare - почти най-слабите Call of Duty-та в последните години.


П.С. Иначе и аз не виждам нищо притеснително откъм геймплей, сякаш е разширена оригиналната формула, с което съм окей.

nightwarrior avatar
nightwarrior
22 май 2020
Не са само те така. Виж BioWare, Blizzard, изнесоха се хората дето спечелиха място на тези компании в сърцата на много фенове и сега зад името се крие пълна леш.

Не казвам, че тук ще е пълна леш, геймплея излежда ок, не съм мислел, че ще го насерат. Ама пак казвам, за мен важното бяха други съставки в тази игра. Ма може това да си е само мой проблем, де да знам.

igra4 avatar
igra4
22 май 2020
Псе, за тебе Naughgy Dog започва с TLou, за мене с краш и Джак и Датстър, които ги издигнаха в началото. Вие сте от модерните геймъри, които са почнали или от пс3 или от пс4. Дали пък от краш от 1995 до тлоу 1, 2013 не са се сменили цели екипи, а качеството, да си е останало същото. Така че тая нишка дето я протарваш, че заради някой др човек едва ли не ще пропадне компанията, си е сачо твоя конспирацийка. Истината е че постоянно вдигат нивото и имат контрол на качеството.
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
22 май 2020
nightwarrior avatar
nightwarrior
22 май 2020
Анатема!!!!
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
22 май 2020
pseto avatar
pseto
22 май 2020
Хахаха, това е прекалено велико. Особено ме кефи как е направена китайката, прилича на някаква чистачка, включително и с карикатурния си акцент. Индиецът в памперса също мачка. Сигурно никой не е показвал тези кадри на Нийл Дръкман, той вероятно ще получи инфаркт на място и дотам.

Видеото не е баш лошо де, яка музика, доколкото видях в Wiki - на Роб Зомби, очевидно тоя Mortal Kombat rip-off е яко на ташак правен, ама все пак... малко отвъд вселенските стандарти на igra4.

Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
22 май 2020
pseto avatar
pseto
22 май 2020
Покрай това видео обаче попаднах на следната игра, която никога не съм цъкал:

Някои от тези фатали са толкова изпипани, че слагат Mortal Kombat в малкия си джоб. Ей заради такива игри има понятие като pixel art.

Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
22 май 2020
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл