hategame logo
The Witcher серията с над 50 милиона продажби
пуснато на 29 май 2020 от pseto
the witcher 3
The Witcher игрите са преминали границата от 50 милиона продажби. Новината идва от официалния Twitter акаунт на серията.

От него научаваме, че преди да бъде обявен The Witcher 3 през 2013-а, франчайзът е продал 5 милиона игри. Седем години по-късно числото се покачва с 45 милиона бройки!

Лъвският пай, очаквано, е за The Witcher 3. Само неговите продажби са над 28 милиона. Другите две игри от серията общо са били купени 22 милиона пъти от крайни потребители.

Тези числа несъмнено изглеждат страхотно преди премиерата на Cyberpunk 2077. Играта очакваме през септември, като ако оправдае очакванията е съвсем възможно да достигне, а може би и премине, числата на The Witcher 3.

Коментари
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
29 май 2020
Заслужено.Не е популярна като ГТА естествено поради обективни причини,но 50 милиона продажби не е зле.
sauron93 avatar
sauron93
29 май 2020
И още 2 пъти по толкова хора изиграли игрите със пиратски версии,най-вероятно... Но аз съм го казвал много пъти но пак ще се повторя. Това което направиха тия е нещо уникално. Това е малко студио,според инфото в нета са имали малко над 1000 работника през 2019,за справка активижън имат около 7000.Но в същото време цд прожект удариха всички на земята със вещера 3 ,въпреки че са сравнително малка фирма и нямат бюджета на големите фирми като рокстар . Аз не помня да съм играл по-добро рпг/екшън игра от вещера 3. Напълно си заслужават успеха тия и съм щастлив за тях. Случайно ако стъпят накриво със киберпънк,то бързо ще се върнат със нещо тип вещер. Освен това Бетесда не са във форма ,стъпиха накриво със тия фалоути и засега цд прожект са царе на рпг/екшън жанра.
Rostik79 avatar
Rostik79
30 май 2020
1000 служителя не е никак малко студио. За сравнение 4А Games (Metro сериите) са средно 150 човека. Santa Monica (God of War) към 2018-та са наброявали едва около 200 човека.
Даже 1000 ми изглежда доста раздут щат при положение, че се занимават предимно с един проект. Activision имат множество проекти и он-лайн поддръжка и т.н..
nightwarrior avatar
nightwarrior
30 май 2020
200 човека са в Санта Моника, но тя е дъщерна на голямото Сони, тоест Маркетинг отделите и т.н. се поемат от голямото Сони, докато студиото отговаря само за работата по проекта. CDPR са си цялата компания, с всичко. И не е е правилно да се мисли, че работят предимно един проект - поддържа се онлайн играта Gwent, в края на 2018 излезе Тронбрейкъра, и по двете игри се работи и в момента(идея намам колко са големи екипите отговорни за тях, но виждам, че ъпдейтите продължават). Отделно GoG платформата е тяхна, за чиято поддръжка също трябват хора, особено покрай Galaxy 2.0.

Отделно гледам, че са се разрастнали с 60% спед Witcher 3, тоест бройката служители правили Вещера е била доста по-малка.

Не знам 1000 много ли са, просто мисълта ми беше, че не е коректно сравнението със Санта Моника, иначе на A4 Games евалата че правят нещо, което на мен лично ми харесва, с доста малка групичка.

Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
30 май 2020
lyubohar avatar
lyubohar
30 май 2020
Аз съм от тях После си я купих де.
pseto avatar
pseto
01 юни 2020
Реално преди да почнат работа по The Witcher 3 поляците не са никак голямо студио, май за двойката са към 150-200 човека, което е по-скоро среден размер студио за днешно време, особено ако говорим за AAA. След The Witcher 3 компанията си влиза изцяло в категорията AAA - и като финансови приходи, и като размер. Все пак е огромен успех откъде започнаха и къде стигнаха за сравнително малко време и това в "класическия" гейминг, не с намиране на някоя успешна формула (или кражба на успешна формула) за създаване на криминална pay-to-win мобилна игра. Щото в мобилния сектор имаме супер много компании с милиарди приходи, които са от по 50 човека или нещо такова, но там е намесен много късмет, какъвто в случая не е фактор.
sauron93 avatar
sauron93
30 май 2020
Имах впредвид сравнено със големите . Изразих се неправилно
vldir avatar
vldir
30 май 2020
Има го за всички платформи, но не може да измести Skyrim.
igra4 avatar
igra4
30 май 2020
Така е, по-добра е от уичереца.
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
30 май 2020
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
30 май 2020
Ех, играч, дребна душицо, не се стърпя, а? 😂
Много ти бърка здравето тоя Бичер.
rosniak avatar
rosniak
30 май 2020
@DragonSlayer- едно са тревичките във Вещерът, друго си е конзолно-екслузивните тревички на RDR2, нъл тъй? Или... или??
igra4 avatar
igra4
30 май 2020
Драконче, за твоя голяма изненада съм играл и двете игри. Защо не квичиш на vldir, че харесва повече скайрим? Заради комплексите ли, ах ти дребна душичке 😀
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
30 май 2020
Vldir си казва какво харесва, като интелигентен и разумен индивид и никога не е имало проблем в тоя сайт, когато някой харесва нещо повече от друго.

А теб съм те ебал, играч.


vldir avatar
vldir
30 май 2020
Обичам Вещерчето, но Skyrim бест оф дъ бест за мен.
sauron93 avatar
sauron93
30 май 2020
Аз предпочитам вещера пред скайрим. Скайрим има много куести и неща за вършене,чудесен отворен свят,но за сметка на това ужасно дървена бойна система която писва бързо. Вещера от друга също има доста куести и неща за вършене,не знам дали може да се мери със скайрим по този параграф но просто е по-добра във всичко друго. Бойната система не е дървена,графика и атмосфера на топ ниво,интересни куести и странични,пълни със кът сцени. Бих я превъртял и 10 пъти без проблем ако имах фостатъчно време. Скайрима не успявам да я превъртя и един път,грандиозно скучна игра,но си има фенове де...
vldir avatar
vldir
30 май 2020
Верно че е дървена, но не много. Прилична си е за времето. Вещера има трески за дялане.
Жалко че Elder Scrolls 6 още поне на 5 години до издаване. Ще излизе Fallout 5 но не и 6. Дейбаааа гъ..
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
30 май 2020
Преди тях не трябва ли да излезе Стар... нещо си. Нали работят по някакъв друг проект, надявах се това поне да се появи по-навреме.
vldir avatar
vldir
30 май 2020

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
31 май 2020
Да, за това говорех. Нямам идея какво ще е, не съм се интересувал, но то поне трябва да излезе преди ТЕС6.
lyubohar avatar
lyubohar
31 май 2020
То аз не мисля, че идеята на Skyrim е да се играе кампанията, която наистина е доста скучна и аз също не завърших.

Иначе на Witcher 3 бойната система е най-слабата страна на играта за мен (всъщност единствената слаба). Мелето е ОК, но нищо специално, а от знаците половината никой никога не ползва, другата половина са супер-overpowered.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
31 май 2020
Имаше един овърол мод, който изцяло променяше подхода в битките, преди време го ползвах за известно време и се усещаше като ще играеш играта за пръв път. Изискваше доста различен от ванила битките подход. Но за мен бойната система си беше ок като цяло, просто елемент от цялата картина.
pseto avatar
pseto
01 юни 2020
То и Skyrim има подобен проблем - една прилична част от билдовете не са особено ефективни и аз колкото и различно нещо да се опитвам да направя, пак стигам до промъкващ се отзад персонаж, който разчита на значително увеличения демидж от атаките с промъкване. А и както стана дума в предишна дискусия и аз не съм любител на scale-ването в Skyrim (по-точно The Elder Scrolls като цяло), губи ми се чувството за прогрес - гадовете все са на горе-долу едно ниво с мен. Заради това винаги играта ми става скучна в някакъв момент - играя 20-30 часа и изведнъж вече не искам да я пипна. Друго си е да хванеш и да направиш на пастет по-слаби противници, че да видиш наистина откъде си започнал и докъде си стигнал.
sauron93 avatar
sauron93
30 май 2020
Псе сложи опция за редактиране и тук. Не само на форумни теми.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
30 май 2020
Мен лично Вещера 3 ме израдва много повече от Skyrim.Единсвения кусур който и намирам е инвентара и менютата можеше да са малко по-подредене и оптимизирани.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
31 май 2020
Ами аз започвах Skyrim 4 пъти ,но така и не я завърших,докато Вещера съм я превъртал 4 или 5 пъти,като само първия без експанжъните поради обективни причини.Вкусове различни. Просто за мен Вещера е по-добрата игра.
HighFist avatar
HighFist
02 юни 2020
Макар и с разлика от само 5 години, двете игри изглеждат сякаш от различни епохи. А енджинът на бетезда продължава да се използва и през 2020 (F76).

И двете заглавия са в личния ми ТОП.

Rostik79 avatar
Rostik79
03 юни 2020
Аз пак си инсталирах Вещера 3 и правя трети опит да я играя. Контролите са с безумна подредба (PS4). При битки ударът е с квадрата и триъгълника, което означава, че трябва да пуснеш дясната гъбка и губиш контрол над управлението на героя. Също и при бягането и конната езда. Не можеш да се оглеждаш докато бягаш и разчиташ на автоматичната камера.
Но това не са недостатъци на играта, а на управлението. Естествено няма опция да remap-неш контролите, освен генерално да ги смениш от системните настройки. На PC ще се играе доста по-удобно.
Като недостатък на самата игра - бойната система ми е много дървена. Само помпаш квадрата, кастваш чат-пат магийка и това е. Няма комбота, няма разнообразие в ударите. Един Асасинс крийд Одисея има доста по-интересна бойна механика с разни удари и умения.
Анимацията при движение на Гералд е все едно е кукла на конци - много неестествени движения, което предполагам е поради ограничения в бюджета - не са имали body-capture технология или ако са имали, не са я използвали добре.
Просто след като съм видял анатомично перфектните движения на Джоел или Кратос, някак си Гералд ми изглежда като дървена кукла като върви.
Диалозите му ужасно ме дразнят със селските му тарикатски лафове.
Общо взето играта не ме кефи особено и я играя почти насила, но съм горе-долу в началото - едвам четвърто ниво на героя. Надявам се нататък да стане по-интересна.

Впрочем, забърках се в една мисия в едни подземия заедно с една много секси магьосница, обаче ми свършиха всички средства за възстановяване на живот и не знам дали мога да откажа мисията и да се върна по-късно, че ми дава тази мисия две нива над моето и противниците ми идват трудни, освен това екипировката ми се износи и нямам с какво да я ремонтирам.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл