hategame logo
The Witness ще е ексклузивен за PlayStation 4... заради положителното отношение на Sony
пуснато на 22 февруари 2013 от pseto
the witness
Наред с хардуера за PlayStation 4, Sony вчера показа и първите игри за конзолата. Една от тези, на които беше отделено специално внимание беше The Witness.

Става дума за красиво изглеждащ пъзел, чийто дизайнер е Джонатан Блоу. Той доби популярност с появилият се през 2008 година на пазара двуизмерен хит Braid.

На събитието вчера беше обявено, че The Witness ще е ексклузивен за PlayStation 4… и ако се чудите каква е причината за това, то не са пари! Оказва се, че отношението на Sony към Блоу и новия му проект е оказало основно влияние.

„Имаше хора, които наистина харесаха играта и продължиха да поддържат връзка с нас“, казва Блоу относно Sony. „След това, ние започнахме да ходим по събитията им за разработчици, получихме  прототип на PlayStation 4 и започнахме да се занимаваме с него“.

„Нямаме много добра комуникация с когото и да е от Microsoft в момента“, продължава да обяснява Блоу. „Ние не сме запознати с бъдещата им конзола, но от това, което изтече като информация за Durango в интернет не се хареса на техническия ни екип. Също така, ние харесваме позицията на Sony относно самите игри повече от тази на Microsoft”.

Интересно е, че Блоу отбелязва, че не е сключил договор за абсолютна ексклузивност за PlayStation 4. Това значи, че The Witness трябва известно време да е наличен единствено за конзолата на Sony, а оттак нататък разработчиците му могат да го портват където си пожелаят.

Блоу обаче отбелязва, че няма каквото и да е намерение да пуска пъзела за следващото поколение на Xbox. Именно защото не му се е харесало отношението на Microsoft към играта му. И изрично отбелязва, че не става дума за пари.

Естествено, по-цинични от мен хора отбелязват, че това едва ли е истина и Sony все са предложили нещо на Блоу... кой ли знае.

На мен ми звучи възможно. Дори и в крайно комерсиализирана индустрия като гейминга, тук-таме се намират хора с принципи. Които правят игри и за кефа, не само за печалбата.

Редно е да се отбележи обаче моментът, че не е сключено споразумение The Witness да е ексклузивен за PlayStation 4. Тъй че дали няма да видим порт за PC например?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл