hategame logo
Този уикенд ще се проведе първото издание на Българския гейм маратон
пуснато на 27 август 2020 от pseto
bulgarian game marathon
В края на седмицата ще се проведе първото издание на голямо стрийминг събитие, носещо названието Българския гейминг маратон. В него ще участват над 30 стриймъри, които съвкупно могат да се похвалят с 3.4 милиона последователи в YouTube, 700 000 харесвания във Facebook и 700 000 харесвания в Instagram.

Пълен списък на участниците и програмата на Българския гейминг маратон можете да намерите на този линк.

Но какво точно ще се случи на стрийминг маратона?

Основната идея на събитието е да ни покаже цялата пъстра палитра на родния стрийминг. В програмата са включени куп заглавия – както обичайни заподозрени като PUBG, Fortnite, GTA V, Minecraft, CS: GO и други, така и някои не чак толкова известни игри като Slime Rancher например. А, да, можете да сте сигурни, че и немалко време ще е посветено на изненадващия хит от този месец – Fall Guys.

Това не е всичко. На 30 август ще се проведат и турнири на четири игри – StarCraft II, iRacing, Brawl Stars и Clash Royale. За първите две надпревари все още можете да се запишете, докато за последните две квалификациите вече са преминали и ще имате възможността единствено да видите кой ще е победителят в неделя.

Заедно с това предстоят и игри с томболи, осигурени от спонсорите на турнира.

Коментари
igra4 avatar
igra4
27 август 2020
Голямо събитие, единствената игра е GTA V, и то ще играят оня тъп мод дет се правят на полицай и т. н. За лапета, а останалото не искам и да го споменавам. Класа 😀
Charcharo avatar
Charcharo
27 август 2020
Е то нали GTA V е най-великото артистично постижение на човечеството. Защо да се занимават с други игри?

Mitko6000 avatar
Mitko6000
27 август 2020
Те затова и за новото поколение ще я пускат.
Rostik79 avatar
Rostik79
28 август 2020
Можеше да разчупят нещата малко. Примерно някой в реално време да подхване някоя соулс игра и да я мине на speed-run или без демидж. Или някой стриймър да се пробва blind на някоя игра. Или нещо подобно. Не е нещо оригинално и е правено хиляди пъти, но аз повече бих го гледал това, отколкото поредния мач на CS:GO или FIFA. Явно основният таргет на събитието са тийнове.
Даже турнирче по някоя файтинг игра няма.
pseto avatar
pseto
30 август 2020
По-скоро ми се струва, че е друга идеята - ако не се занимаваш с популярните заглавия е по-трудно да натрупаш аудитория и гледаемост, а ако ги нямаш - трудно ще си хванеш реклами и ще можеш да се издържаш с гейминг. Също така в сайтове като фейса, тубата - трябват ти по-солидни числа, за да изкараш пари от видеота. Заради това шепата ни по-големи стриймъри се занимават с по-комерс неща, защото с това може да им се върже сметката. Поне така си мисля аз, де, нямам някаква "вътрешна" информация.

Иначе да, това, което предлагаш, е яко, но и доста времеемко. Малък е шансът някой на скромната ни сцена да е достатъчно добър, просто сме прекалено малки.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл