hategame logo
Ubisoft храни критиците на цъкалката Rocksmith
пуснато на 01 ноември 2011 от pseto
rocksmith
По-рано тая година ви писах за играта Rocksmith, която според мен има доста интересна концепция. Става дума за чикия тип Guitar Hero, но за разлика от тази супер популярна поредица, то тук можете да използвате... истинска шибана китара, за да свирите!

Идеята е не просто да щракате пластмасови копченца на някаква играчка, но и да се научите да свирите на истинска китара с истински гриф и истински струни и истински ноти, които излизат от нея.

Оказва се обаче, че отзивите за Rocksmith не са особено добри. Цъкалката има среден рейтинг в Metacritic от 77 към момента. Това разгневява Лорен Дето, шеф с незнайна позиция в Ubisoft.

„Колкото и да твърдят журналистите, че искат иновация, това всъщност не е така. Ние, като хора, имаме тенденцията та харесваме това, което знаем. Но, много по-важно, ние се наричаме геймъри – геймъри ли сме всъщност или играчи”, рантва Дето. Той добавя, че „Just Dance не може да бъде сравнен с Assassin’s Creed” и поради същата причина няма как Rocksmith да бъде мерен с аршина на Gears of War 3 примерно.

Донякъде пичът е прав... но от друга страна, една „игра” винаги трябва да е... игра. Концепцията на Rocksmith е яка, спор няма. Но... ако няма зарибяващ геймплей, сори, пич, ама няма как да привлечеш хора, различни от тези, които вече имат и свирят на истински китари.

Разбира се, аз трябва да пробвам играта, преди да говоря. Rocksmith се очаква в Европа по някое време догодина, като цъкалото вече е налично в САЩ. Причината за отлагането на нашия континент са неуредици, свързани с авторските права на песните в играта.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл