hategame logo
Ubisoft няма да вдига цените за PS5 и Xbox Series X
пуснато на 23 юли 2020 от pseto
ubisoft 2
По-рано тази година 2K Games обявиха, че баскетболната им игра NBA 2K21 ще струва с 10 долара/евро повече на новото конзолно поколение. Причината? Цялостното преработване на играта за PS5 и Xbox Series X.

Съответно и възникна въпросът - дали това ще стане практика за повечето компании? Засега отговорът по-скоро не.

По-рано през седмицата Ubisoft обявиха, че нито Watch Dogs Legion, нито пък Assassin's Creed Valhalla ще са по-скъпи за PS5 и Xbox Series X. Именно това са двете най-големи премиери на компанията тази есен. Но тук има любопитен момент - Ив Гиймо, шефът на компанията, казва, "няма планове за увеличени цени тази година".

Тоест догодина може нещо да се промени?

От една страна е факт, че препоръчителните цени на игрите от 60 долара/евро (макар че конзолните в Европа се харчат срещу 70 евро) не са се качвали от доста време. Но от друга страна - пазарният модел се променя сериозно. Геймингът преминава към дигиталното, с което отпадат големи разходи по производство на физически носители или пък комисионни за физическите магазини. Така увеличение на цените в гейминга... може би ще бъде прието противоречиво.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
24 юли 2020
Точно пък Ubisoft да говорят за увеличение/дигане на цените на игрите, дето до онзи ден всичките им игри бяха копи/паста една от друга, аре нема нужда.
И да вземат да решат- или да ми продават игра, дет си заслужава 70те евра/долара- без (1) да я доят с длц, (2) да я рекламират като "live service game", (3) да е клонинг на предишната излязла, (4) да не е с ежегодно издание(или с 2 години разлика)- или си държат 60 еврака с длцтата и допълните брони за 5/6/7 кинтака...(ма кат знам, сигурно ще дигнат цената и ще задържат и длцтата, и live service модела, и ежегодните издания)
Заеби....
rosniak avatar
rosniak
24 юли 2020
П.с. Ха на бас, че мога да кажа и каква ще е историята във Валхалата!
Rostik79 avatar
Rostik79
24 юли 2020
Като се замисля последните 4-5 години доста игри на Юбисофт съм си закупил и играл и имам още доста да играя (пуснаха и маса безплатни заглавия от каталога си, които също искам да изиграя), та не ми се иска да увеличават цените, но май тенденцията натам върви за всички.
@Rosniak - това, което си изброил като негативи по адрес на Юби - нищо от това не съм го усетил лично, докато съм играл техни игри.
God avatar
God
24 юли 2020
Tова е некст-левъл хейт - да не харесваш, че не се вдигат цените.
bojosan avatar
bojosan
24 юли 2020
Боли ме фара. В Замунда са без пари.
jorjo67 avatar
jorjo67
24 юли 2020
Като цяло това е положението, освен ако не е някоя онлайн игра.
pseto avatar
pseto
24 юли 2020
Мен ме устройва тази абонаментна услуга в Uplay, дето плащаш 15 евро за месец и получаваш достъп до куп игри, включително и новите. Ghost Recon Breakpoint го играх така, почти не беше яд (макар че играта е толкова зле, че и за 30 лева ти е леко кофти). Явно идеята на тези услуги е западняците да си ги пуснат и да забравят, ама като си измекяр-балканец пускаш абонамента за месец и след това веднага го прекратяваш и няма такъв риск.
nightwarrior avatar
nightwarrior
25 юли 2020
Не е само до забравяне, то е и до усещане. Ако вземаш игри по принцип ти си обикновено средно и над средното като стандарт на живот, защото това си е лукс, не е нещо без което не можеш. Та на един европеец, американец сметни какъв процент от заплатата са му 15 евра. Те буквално не го усещат. Затова нетфликс е толкова успешен, че поведе и други услуги след себе си. Затова хората се мръщят на Стадия, не щото има месечна такса, а щото купуваш отделно и лицензи, които вече се усещат.

Аз съм далеч от богат, но 1-2 такива услуги могат да вървят, буквално без да ги усетя, какво остава за западняците.

pseto avatar
pseto
27 юли 2020
Да, прав си. Ако си представим, че 10 лева са сума, която няма да те заболи сърцето да даваш просто така всеки месец за абонаментна услуга, то 3-4 няма да ги усетиш толкова. Но от друга страна когато вместо 30-40 лева са 90-120 лева, вече си е по-осезаема сума.

Но от друга страна не съм сигурен, дали поне аз бих давал по 10 лева на EA и на Ubisoft всеки месец, ако не пускат игри. Или примерно на Netflix, ако няма нови сериали, които ме интересуват. Явно все пак си има солидна измекярска нотка и у мен и не ми се дават пари просто така. Въпреки че е приятно цяла игра да я цъкаш срещу 30 лева.

KKND avatar
KKND
25 юли 2020
Качеството не цената трябва да си вдигнат, не после а сега
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл