hategame logo
Ubisoft отлага пач за Ghost Recon Breakpoint
пуснато на 27 февруари 2020 от pseto
ghost recon breakpoint
Големият безплатен пач, в който се очакваше добавянето на две големи неща в Ghost Recon Breakpoint - нова специализация за войниците ни и т.нар. immersive режим, е бил отложен. По план го очаквахме до края на февруари, но малко преди приключването на месеца бе обявено забавяне.

Не само това, но и няма дата на премиера за кръпката. Знаем само, че тя ще е налична през пролетта на 2020 година. Причината за забавянето? Нужда от още време за завършването на пача. Което трябва да намеква, че той ще е голям.

От двете обявени неща добавянето на нова специализация - инженерът, звучи по-малко впечатляващата. Другата екстра е добавянето на immersive режим, който обещава да засили сървайвъл елементите на играта, отреже част от ненужния грайнд и RPG мотиви. Още детайли за него ще научим скоро, но като цяло звучи като начинът, по който заглавието трябваше да изглежда поначало.

Ghost Recon Breakpoint получи критики по всички фронтове. Не само играта имаше куп бъгове и гличове, но и геймплеят не впечатляваше с нищо и представляваше мацаница от механики на Ubisoft. Заради неуспеха на Ghost Recon Breakpoint френската компания отложи куп заглавия, за да преосмисли механиките в тях.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
28 февруари 2020
Да го духат. И Ubisoft и скапания им бизнес модел. Просто са неузнаваеми в сравнение с преди 10 години. Всичките им игри само с отворен свят, пълен с безлично съдържание и микротранзакции, и гейм-дизайн който те подтиква да харчиш още, само за да спестиш малко от безмисления грайнд. Честно казано, разбирам защо зарязаха някои от старите си поредици, като Splinter Cell. Защото не могат да ги префасонират в игра/услуга. Щом ще е така, по-хубаво че ги няма вече.
Rostik79 avatar
Rostik79
29 февруари 2020
Аз последните години изиграх Фар Край 3,4,5 + Primal, двете дивизии, Watchdogs, Assassins Creed Origins и сигурно и други и нито веднъж не съм се чувствал подтикнат да плащам за микротранзакции и всяка една от тези игри ми хареса и посветих не малко на брой часове.
rosniak avatar
rosniak
29 февруари 2020
Това че някои хора не купуват тези микротранзакции не означава че трябва да ги има (особено пък за игра на пълна цена) или че играта трябва да е създадена да те подтиква да ги купуваш. Проблемът на Ubisoft е че искат да са като Activision/Ea и да изкарват всяка година техен си вариант на Fifa/Madden/CoD/Wwe/etc и да правят милиарди от продажби на първите дни + продажби от микротранзакции.
God avatar
God
29 февруари 2020
Това за транзакциите е несериозно, все едно да обвиняваме производителите на алкохол, че някой се е напил до несвяст. Аз също съм играл доста игри на Ubisoft и дори не знам как точно трябва да дам пари за микротранзакции.
rosniak avatar
rosniak
29 февруари 2020
Тия микротранзакции не са сложени заради тебе, мене, или някой друг дет е наясно как "работи системата"- а именно да ти вземе парите преди да си се усетил. Те са сложени за хазартно пристрастените (за което има и такива случай) и за родителите, които купуват новият Код или Фифа с цел да оставят децата да се забавляват, а те не знаейки и не бивайки наясно, изхарчват всичко от дебитните/ кредитните карти за да получат Меси или Роналдо! Сега, това последното доколко е вина на родителите е друг въпрос.
nightwarrior avatar
nightwarrior
01 март 2020
@God, не е същото, щото никой не ми прави изкусвтено живота такъв, че да ме подтиква да пия.

Ако микротранзакциите са направено ок, не е проблем - има успешни примери. Проблемът е, когато умишлено ти правят примерно играта грайнд до смърт, че да си вземеш "time savers" с които играта се игра, както би трябвало да се играе.

pseto avatar
pseto
02 март 2020
За мен в Assassin's Creed Odyssey геймплеят беше екстремално наклонен към микроплащанията. Трябваше прекалено много грайнд в такъв тип сингъл игра, за да можеш да продължиш с нормално темпо нататък в компанията. Или нека го кажа така, нормално темпо според мен. В Origins не беше чак толкова зле положението, макар че и там към финалните нива прогресът се забавяше сериозно.

Против козметичните микроплащания нямам нищо против, ако ще и сто милиона такива да вкарат - боли ме фара, който иска - да си купува там шапки, дрънкулки и т.н. Дразни ме само когато се влияе геймплея. С всяка следваща игра на Ubisoft се усещаше повече наклоняване към микроплащанията.

П.С. Макар че иронично точно в Ghost Recon Breakpoint микроплащанията бяха супер безсмислени, най-малкото защото супер лесно можеш да изфармиш всичко. Odyssey си остава доста по-скандален. Но получи съвсем малко критики. Вероятно причината за това е, че Odyssey просто е по-добра игра от Breakpoint и заради това минава метър.

rosniak avatar
rosniak
02 март 2020
Аз пък Асасина не го усетих чак толкова.
jenssn avatar
jenssn
05 март 2020
пфф ти си играл най големите лайна вее брато !
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл