hategame logo
Ubisoft съди Google, Apple за клонинг на Rainbow Six Siege
пуснато на 18 май 2020 от pseto
area f2
Китайците никога не са имали задръжки в безсрамното клониране на продукти – от дрехи и електроника до игри. Поредната от които е възможно е Rainbow Six Siege. Според Ubisoft в момента за Android и iOS устройства се предлага пълно копие на тяхната игра.

Става дума за Area F2. Под статията можете да видите малко геймплей. Който ни показва, че наистина говорим за абсолютен клонинг. Не, не става дума за игра, която просто е вдъхновена от Rainbow Six Siege. Всичко е същото.

Интерфейс. Класове герои. Карти. Умения.

От Ubisoft пишат, че са се опитали да се свържат с Google и Apple, за да ги убедят, че играта трябва да бъде свалена от магазините им. И двата гиганта обаче не са отговорили. Заради което французите ще прибегнат до съдебни искове.

Естествено Google и Apple може би са прави – макар и в случая да говорим за скандален, очевиден клонинг – все пак ще трябва и съдът да се произнесе по темата. Но в това време вероятно Area F2 ще продължи да генерира приходи на гърба на Rainbow Six Siege. От които 30% ще си прибират Apple и Google.

Разработчик на клонинга е гейм дивизия на онлайн магазина Alibaba. Те също отказват коментар към момента.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл