hategame logo
Ubisoft със спад в приходите, ще пусне 5 игри преди април 2021-а
пуснато на 07 февруари 2020 от pseto
ubisoft 1
Приходите на Ubisoft за периода откомври-декември на миналата година са отбелязали спад с 26%. Те възлизат на 416 милиона долара, научаваме от финансовите резултати на компанията.

Въпреки че спадът изглежда сериозен, ситуацията всъщност е по-добра от предвижданията на Ubisoft. Те очакваха приходите в тримесечието да са 410 милиона долара.

Причината, естествено, е в липсата на нови премиери. Периодът октомври-декември беше нетипично тих за Ubisoft, а същото важи и за януари-март на тази година. От компанията забавиха куп игри след провала Ghost Recon: Breakpoint, за да бъдат изцяло доизпипани, което се отразява и на приходите.

Въпреки това куп по-стари заглавия удържат фронта – например Assassin’s Creed Odyssey, Rainbow Six Siege, The Crew 2 и Mario + Rabbids Kingdom Battle. Добре се справя и Just Dance 2020.

Научаваме също, че в рамките на следващата си финансова година – която започва на 1 април тази година и приключва на 31 март следващата – ще видим 5 нови игри на Ubisoft. Няколко от тях са обявени – Watch Dogs Legion, Gods & Monsters и Rainbow Six Quarantine. Почти сигурно тази есен ще видим и новият Assassin’s Creed, който вероятно ще е с викинги. Петата игра пък според слухове ще е следващ Far Cry.

Коментари
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
07 февруари 2020
5 игри за нула време.Дано да са попроменили нещо,иначе още загуби,ще има.Четох обаче,че Сони имат спад с 40! процента заради новата конозола.Хората спряха да купуват PS4 и чакат за петицата,а това явно се е отразило доста на печалбата.Конзолите изглежда са по-голямата част от приходите на Сони.
pseto avatar
pseto
09 февруари 2020
Мда, в последните години Sony започнаха доста да разчитат на гейм дивизията. Те и заради това влагат толкова усилия в нея и се усеща, за разлика от Microsoft например, за които това е просто един от многото им бизнеси, който не заслужава специално внимание.

А иначе за PS4 - мисля, че по-скоро инерцията вече е спаднала. Прилично количество хора купуват конзола и не я ползват, в миналата работа имаше едно половин дузина колеги, които си бяха взели PS4-ка безпричинно, видели са я на някакъв Black Friday или така им е щукнало. После събирала прах в шкафа. Май има някаква закономерност в тези 7 години, през които горе-долу идва новото конзолно поколение. Ама там големите мозъци-статистици в милиардна компания вероятно са сметнали нещата много добре.

igra4 avatar
igra4
09 февруари 2020
Тия твойте колеги сиг не са геймъри ами са я взели, като се напиват на домашно, да поцъкат фифичка и юефци.
sauron93 avatar
sauron93
09 февруари 2020
И 5-те игри ще бъдат рескинове на предишните. Нормално е да имат спадове финансово,хората научиха какви галфони са и не им купуват игрите.
igra4 avatar
igra4
09 февруари 2020
То и бъдещите им май, правят нещо ново донякъде и после доене няколко години 😀
Rostik79 avatar
Rostik79
10 февруари 2020
Като изкарат новите асасини, фар край и т.н... пак ще им скочат продажбите, спокойно.
Всички се оплакват как игрите са все едни и същи и всеки сезон изкарват нова версия с нови скинове, в същото време и ФИФА, и Call of Duty, и Асасини сцепват от продажби.
nightwarrior avatar
nightwarrior
10 февруари 2020
Ми тези дето се оплакват и тези дето вземат ФИФА/CoD обикновено не са едни и същи. Съгласен съм, че има допир между двете множества, но масово купуващите религиозно ежегодни поредици, не се оплакват. Кефя се на асасин поредицата(Сай фай исторически фикшън... Допада ми), но Unity и Syndicate ги пропуснах, щото беше още много от същото. Мой приятел (от онези религиозните купувачи) ми обясняваше колко са невероятни.

Ubisoft като положат усилия, могат да извадят нещо добро. Жалкото е, че предпочитат лесните пари. Пуснаха почивка между Синдиката и Ориджинс, потрудиха се и историята на Байек беше най-добрият AC от доста време. Одисеята също ми хареса, макар вече пак да си влизаха в русло. Хареса ми, че не излезе Асасин игра миналата година. Може би отново ще се потрудят и ще излезе нещо читаво, надявам се.

Отделно мисля, че се опариха с последния Ghost Recon и загубите покрай него. Имаше игри планирани за първото тримесечие (като новото им IP Gods & Monsters), които отложиха.

Ще видим, въпросът е кой Ubisoft ще изкара петте игри, трудещият се или алчния.

Rostik79 avatar
Rostik79
10 февруари 2020
По принцип и аз харесвам игри на Юбисофт. И Фар Край поредицата, и Дивизията ми харесват. Първата Watch_dogs също имаше добри идеи (така и не я доиграх, но някой ден ще я изиграя).
Едва наскоро за пръв път изиграх игра от Асасин поредицата - Origins - общо взето допадна ми, макар, че геймплеят е доста постен, но история, графика, атмосфера ... Добре беше.

Като цяло смятам, че Юбисофт отнасят незаслужен хейт.

nightwarrior avatar
nightwarrior
10 февруари 2020
Абе заслужават си хейт, щото правят доста глупости, но трябва и като направят нещо читаво, да се отбележи. Малко са на вълни, когато се насерат здраво, пуснат прилична игра да замажат очи и после си почват конвейра. След издънката с Ghost recon, очаквам нещо читаво.
pseto avatar
pseto
10 февруари 2020
Да, Ubisoft са способни да правят и читави игри и както каза nightwarrior обикновено ги пускат, когато се омажат до уши. Или нещо ги притиска здраво. Assassin's Creed Origins дойде, когато Vivendi искаха да ги купят и Ubisoft общо взето се бореше за независимостта си. След това отблъснаха атаката им и веднага се върнаха към копи и пейста. Odyssey - общо взето развита версия на Origins, но нищо ново, после зашиха ролевите системи на двата Асасина във Far Cry: New Dawn и Breakpoint абсолютно излишно. Тези две игри бяха абсолютно безсмислени, нямаше файда да излизат на пазара.

Вероятно ще се стегнат за Assassin's Creed: Ragnarok или както ще се казва тазгодишния. Обикновено се стягат именно за своята най-важна серия. Watch Dogs 2 ме изненада много приятно след единицата и се надявам тройката да е окей. От Far Cry не очаквам абсолютно нищо вече. Тази серия има нужда от цялостното преобразяване, сравнимо със смяна на пола. Толкова сериозна промяна. Поне за мен.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл