hategame logo
Valley of the Gods от създателите на Firewatch в пауза
пуснато на 04 декември 2019 от pseto
valley of the gods
Миналата година стана ясно, че Valve са купили студиото Campo Santo, което доби известност с първата си игра Firewatch. Бе обявен и новият проект на студиото - Valley of the Gods. Който трябваше да се появи тази година в продажба.

Е, това няма да се случи. Но това не е всичко - възможно е да не видим играта никога на пазара.

Новината идва от Джейк Родкин, съосновател на Campo Santo. Той споделя пред изданието Polygon, че както е очевидно в момента играта няма да се появи през 2019-а. Но не само това - оказва се, че разработчиците на Campo Santo са пръснати по различни вътрешни проекти на Valve.

Едни от тях работят по Steam. А почти всички останали - по Half-Life: Alyx, новият голям проект на Valve. Така при положение, че Campo Santo практически нямат цялост като студио в момента, то не е сигурно дали след излизането на новия Half-Life те ще се върнат към своите проекти или напротив.

Все пак Valley of the Gods не е спрян официално. Играта е в пауза, като след излизането на Half-Life: Alyx догодина всичко може да се промени.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
05 декември 2019
Значи и Valve се включиха в категорията на ЕА - купуват някое студио с кадърни хора и го съсипват.
pseto avatar
pseto
05 декември 2019
То не е голяма новост за тях това, някак подобна беше ситуацията и с Turtle Rock. Само че тогава им позволиха да се отделят обратно като независима компания, докато EA вероятно ще ги закрие, вместо да им даде независимост. Тъй че поне има зрънце добро във Valve. Но като цяло си е кофти ход това.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл