hategame logo
Valve спира своя Steam контролер
пуснато на 27 ноември 2019 от pseto
steam controller 3
Разработката на Steam контролерът е била спряна. Това става ясно от официално съобщение на Valve. Така след като бъдат продадени последните бройки от устройството, нови такива няма да се появят на пазара.

Steam контролерът изкара 4 години на пазара. Устройството така и не доби значителна популярност - може би защото иновативният му метод за управление не бе достатъчно удобен на мнозинството геймъри.

Всъщност падът трябваше да се ползва в комбинация със Steam хардуера и платформата Steam OS, които така и не набраха скорост. Продажбите при пазарния им дебют през 2015 година бяха слаби, а не след дълго Valve общо взето се отказа от плановете си на този фронт.

Вместо това компанията напоследък залага на виртуална реалност. Съвсем наскоро видяхме Half-Life: Alyx, игра за VR, която цели да популяризира джаджата Valve Index - и изглежда успява. Кратко след нейното обявяване очилата за виртуална реалност на компанията отбелязаха значителен скок в продажбите.

Коментари
igra4 avatar
igra4
28 ноември 2019
Ужасен е, те и конзолки ли, там пеце симбиоза с конзола ли правиха, дето и тя не ставаше за нищо и steamos. Добре че са зомбитата да купуват бъндъл с 10 игри за 3 долара и с по 100 безплатни игри, да се фукат с игрите си и безполезните ачивмънти. От тях се храни прасето Гейб и съществува.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
28 ноември 2019
Разбирам, че не си го купил тоя контролер, значи. Нищо чудно, че се оказа неуспешен - няма твоя Печат на Одобрение и Гаранция за Качество®
Rostik79 avatar
Rostik79
28 ноември 2019
Ей, верно, че го имаше този проект за Steam компютърчета и ми беше интересно. Направо го бях забравил и явно не само аз съм го забравил.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
28 ноември 2019
Аз не мога да ги разбера,уж големи компании ,големи специалисти,може ли да пръснеш сумати долари за такива глупости и после не се харчело и го спирали,ами то едно дете ще ти каже че тва е мъртво родено.Всеки гледа да се навре навсякаде ,сега и с тоя VR,същата работа милиони се харчат навятъра.Утре ще кажат спираме го не му е дошло времето,ами хубу ама аз ако съм ще уволня всички дето са прахосали парите за глупости.Подържайте си там Steam,пребирайте си парите и като измисликте нещо наистина добро тогава влагайте милиони,ама реално потребителите сме виновни напълнихме ги с пари тея и виждаме как ги харчат,тук пробват,там пробват и квото стане.Гугъл са същите разсипници,умни очила,сега Стадиа,само тъпотии.
Какво стана с великите конзоли на Nvidia,шийлдс милдс всичко в казана,кинекта на майкрософт-в казана,няма смисъл да изброявам колко тъпотии отидоха в казана и на никой не му дреме който вече си е купил,спираме го пич сори хвърляй го.
Rostik79 avatar
Rostik79
28 ноември 2019
И аз все си мисля, че по високите етажи на тия компании умни и далновидни люде работят, но явно не винаги е така. Сегиз-тогиз на някоя мениджърска среща се вземат такива решения - бордът одобрява, търговците, за да се подмажат на шефовете казват "това е много добра идея, ще направим милиарди", маркетингът прави планове и така. Но често тези решения се вземат от хора, които нямат много връзка с гейминга и се занимават с таблици, планове и идеи и затова тези планове се провалят.

Това за СТИЙМ - сто процента някой си е казал - "аве хората, дето геймят в СТИЙМ, много ще се изкефят ако геймят и със специален СТИЙМ-контролер, а още по-добре на специален, скъп СТИЙМ-компютър със СТИЙМ-операционна система. Така и те ще се почувстват специални". После наемат някой: "изобрети контролер, който да е иновативен и различен от всичко останало". Дали ще е удобен - на втори план.

pseto avatar
pseto
28 ноември 2019
То ако се замислиш - ако за нещо има очевидна пазарна ниша, вероятно някой вече я е заел. Ако искаш да създадеш нова пазарна ниша, трябва да рискуваш. Големите компании несъмнено знаят, че успехът им не е гарантиран, просто хвърлят въдицата и се надяват на най-доброто. Valve има кеш, както и Microsoft имат кеш, да зачеркнат някой и друг милиард не е края на света за тях (е, по-скоро за Microsoft, ако говорим за милиарди, едва ли Steam биха рискували с подобни суми).

Но да, тея Steam машини така и не им разбрах логиката. Кутия на завишена цена, своеобразна PC конзола, която хем се ъпгрейдва тегаво, хем не е баш PC, хем за капак ползва Линукс. Няма как масовият PC потребител да скочи на това. Явно надеждата е била да се дръпнат конзолни фенове. Което не стана.

П.С. Ама Kinect-ът си беше успех, реално. Но не в гейминга, а в бизнеса. Записа добри продажби, сега мисля, че се продава само в ентърпрайз вариант. Microsoft пуснаха въдицата, видяха, че не се хвана риба, а рак, ама това пак беше добре за тях.

Rostik79 avatar
Rostik79
28 ноември 2019
Да, всъщност тези проекти може и да изглеждат като провал, но може и да са направили пречалба на компанията.

Един от най-любопитните ми проекти е очилата на Гугъл, за които просто спря да се говори, а за мен лично изглеждат като доста удобен и реално приложим аксесоар при това и не е и особено скъпа джаджа.

nightwarrior avatar
nightwarrior
28 ноември 2019
Гледах някъде, че такива големи компании си имат "риск бюджет". Влагат пари в няколко рискови бизнеса, като дори един от тях да излезе на печалба, избиват загубите в останалите. На нас ни се струват огромни сумите(нормално), но за тях може би всичко е преценено.
pseto avatar
pseto
29 ноември 2019
Тези очила на Google ги спряха, понеже няма как да бъдат одобрени за продажба на запад. Ако записваш всичко постоянно меко казано нарушаваш личното пространство на... всички. Смисъл представи си да си някъде, да видиш тези очила и да си представиш, че те записват. Смутително е. Не че не знаем, че лаптопите и компютрите ни точат информация като за световно, ама поне ние уж не знаем и това уж не се случва. Като го виждаш е... друго.
jenssn avatar
jenssn
30 ноември 2019
ЧУек успешен продукт без проба/грешка НИКЪДЕ НЯма.

За мен контролера си е много удобен и му се радвам. На пс4 контролера в пъти по гясни говна. И малък за детски ръчички.

KKND avatar
KKND
28 ноември 2019
"Риск печели, риск губи" от кога ви го повтаря Къци Няма как да прогресираш ако не рискуваш, това нито е първия, нито ще е последния път на джаджа която не се е наложи Жалко, че не си падам да колекционирам мъртви технологии иначе щях да си взема един контролер да го показвам в Утуб след време
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл