hategame logo
Виртуалната реалност на Xbox One X ще се забави
пуснато на 13 юли 2017 от pseto
xbox one x 5
Амбициите на Microsoft - поне ако става дума за концепции като виртуална и аугментирана реалност - са насочени изцяло към PC в момента. Поне това ни споделя Дейв Макарти, генерален мениджър в софтуерния гигант.

"Фокусът ни сега е към PC. Гледаме към Windows 10 - имаме огромна база от над половин милиард инсталирани копия, отворена екосистема - изглежда ни, че това е правилното място, към което да акцентираме", споделя Макарти.

Интересно е да отбележим, че при представянето си Xbox One X беше рекламиран като джаджа, която ще има и устройства за виртуална реалност като добавка. Но подобни намеци бяха бързо заличени от Microsoft наскоро. Така е видно, че вероятно софтуерният гигант няма никакво намерение да бърза с виртуална реалност за Xbox One X.

Все пак платформата има доста добра производителност - едва ли проблемът е стриктно хардуерен. Дали пък Microsoft смята, че просто няма достатъчно търсене?

Друга интересна джаджа, която се готви в компанията е HoloLens. Тя едва ли ще се сдобие с конзолна версия в близко бъдеще... а и изглежда, че ще минат години, преди да е готов модел за широк пазарен дебют.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
17 юли 2017
Изтрит коментар
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл