hategame logo
Visceral обещават  - ще се върнат към Dead Space
пуснато на 08 март 2015 от pseto
dead space 15
В общия случай е малко пресилено студио под шапката на EA да си прави бъдещи планове. Най-малкото наскоро загина гръмко Maxis, които бяха убити с един удар с тъпото на брадвата в тила. И все пак, компанията Visceral разкрива, че крои планове някога да се върне към своята Dead Space поредица.

Именно с нея почти всички ние свързваме студиото, което в момента работи с пълна пара по Battlefield Hardline. Разбира се, непосредственото бъдеще на Visceral е свързано с именно този шутър. Но след това?

„Много, много хора тук във Visceral таят топли чувства за Dead Space. В момента ние сме заети с Battlefield Hardline и... други неща, но определено това е нещо, към което ще се радваме да се върнем отново“, казва Стив Папуцис, шефът на студиото. Той добавя, че в рамките на студиото има солиден интерес да се продължи работа по Dead Space, но в неопределеното бъдеще.

Интересно е да отбележим, че Папуцис говори и за „други неща“ – явно в момента се готви още един проект в рамките на Visceral, различен от Battlefield Hardline? А кога ли ще бъде обявен?

В крайна сметка обаче, бъдещето на компанията тепърва ще се пише. Сред разпространителите, които не прощават грешки е и  EA, а пък Dead Space 3 се продаваше по-зле от очакваното. Така Battlefield Hardline ще е от значителна важност за Visceral.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
08 март 2015
Изтрит коментар
Nreth avatar
Nreth
08 март 2015
Тея не правиха ли състезателна игра по Стар Уарс?Че и хора от Naughty dog си присъединиха към студиото само зарад тоя проект,а няма нищо за него.
pseto avatar
pseto
08 март 2015
Обявено е, че ще правят игра по Star Wars, ама нямам идея дали ще е рейсър. Не помня да съм чел нещо подобно... но с оглед на това какви игри правят Visceral, по-скоро ще е някакъв тип шутър.
Former Gaming Shithole avatar
Пабло Ескобар
08 март 2015
Най добре е нищо да не правят според мен.Дано този батълфийлд да им е последната игра.
undefined
darkblue
08 март 2015
Първия Dead Space ми хареса.. другите........
pseto avatar
pseto
08 март 2015
И двойката беше добра според мен, но с тройката и драстичния завой към FPS-то съвсем поосраха пейзажа. Явно са се готвели вече за Battlefield Hardline.
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 март 2015
Да, аз донякъде харесах 2ката. Тройката си беше фейл(лично мнение) и си струва евентуално да я цъкаш с френд. Така и така хоръра отиде по дяволите, като сте двама поне е фън.
Former Gaming Shithole avatar
Пабло Ескобар
08 март 2015
И какво ти хареса в двойката?Двойката беше посредствен шутър от трето лице.
pseto avatar
pseto
08 март 2015
Двойката точно посредствен шутър от трето лице - не беше. Това беше тройката. В двойката пак човек беше с по няколко куршума в джоба и се чудеше как ще оцелее следващия сблъсък с извънземните и дали няма да дойде някой мощен батка и да го изгърби.

Като цяло направиха един бърз и неприятен завой, което никак не беше добре... то и заради това продажбите отидоха в кофата. Интересно ми е дали някой - от EA, от Visceral - осъзна това или напротив.

goblin avatar
goblin
08 март 2015
За мен двойката е чудесен пример за това колко трудно се прави продължение на успешен сървайвъл хорър. Вече имаш утвърдена вселена и противници и трябва да се придържаш към тях, но пък тъй като вече са познати, липсва страхът от неизвестното, а са просто още обекти за разфасоване. Ако не бях играл 1, то сигурно впечатленията ми от 2 щяха да се доста по-добри, но така я чуствах като прекалено дълъг и еднообазен x-pack, който тества рефлексите и преценката ти за дистанция. Това, че некроморфите бяха по-бързи налагаше да се наблегне на shredder - в резултат и на зелот трудност никога не оставах без муниции, а пък босовете бяха много зле реализирани на тази трудност - особено 'Никол' където трябва 8 пъти поред да извадиш късмет с RNG-то (тази битка бе много по-добре оформена в ДЛЦ-то на 3)

Лично за мен тройката беше доста добър 3rdPS с jump scare моменти. Отключените на НГ+ режими бяха много добри попадения: pure survival връщаше към времето от първия ДС, когато броиш всеки патрон, classic към познатите от по-рано оръжия, а impossible пък бе предизвикателство да конструираш най-подходящите за ситуациите такива. Освен това boss fights бяха добре замислени и забавни, а не най-досадната част от играта.
Вярно, че ДС3 не е сървайвъл хорър, но за мен бе за предпочитане пред още едно рециклиране на единицата

pseto avatar
pseto
08 март 2015
Според мен специално при игрите е възможно да има... едно до две наистина силни продължения на дадена игра. Ясно е, че винаги в своята есенция те са еднакви - надгражда се онова, което се било доставено в първата игра. Дефакто втората е подобрена първа (в оптималния вариант) - каквото има да се добавя - добавя се, но пък не успява да те спечели и завладее, защото вече... си видял първата и добре знаеш какво можеш да очакваш.

Все пак, първите продължения обикновено ги приемам добре аз. Но обикновено второто продължение е най-трудното. Тоест третата част. И не мисля, че това е валидно само за игрите. Титаничен фен съм на сериалите... при тях третия сезон е от ключова важност. Огромно количество сериали или финишират там, или се превръщат в адските лайна. Именно ако не си променят концепцията по някакъв начин и лежат на стари лаври. Холивуд? Пак същото. Колко успешни трети части на филми има? А колко са боклуците?

Да, винаги трябва да дойде разнообразие, но и трябва да се запази духа. При Dead Space 3... за мен това не се случи. Отиде се на баналното типично в стил EA и толкоз. Харесвам 2 повече от 3... наистина беше време за промяна, но ако е такава промяна, сякаш е по-добре да се остави почивка за серията.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл