hategame logo
Водещ кадър на Ubisoft напуска
пуснато на 03 август 2020 от pseto
ubisoft 1
Томи Франсоа, един от водещите кадри на Ubisoft, е напуснал компанията. Това става ясно от съобщение на Ив Гиймо, шефът на френската компания, разпространено по вътрешната поща на дружеството.

Франсоа е един от хората, към когото са отправени куп обвинения за сексуален тормоз. Той беше вицепрезидент в тъй наречения редакторски отдел на Ubisoft – дивизия, която отговаря за цялостното направление на новите игри на компанията.

Към него бяха повдигнати няколко обвинения за сексуален тормоз, а в момента все още тече вътрешно разследване срещу него. Обвинения имаше и към друг вицепрезидент, също напуснал – Максим Белан.

Така рокадите из високите етажи на Ubisoft продължават и вероятно ще чуваме за още такива, докато целият скандал не премине.

Любопитно е, че същият редакторски отдел отново попадна в светлините на прожекторите миналата година след провала на Ghost Recon: Breakpoint. Тогава Ив Гиймо съобщи, че се планират промени в компанията, понеже тази дивизия има прекалено голяма власт, а директорите на различните проекти нямат правомощия да налагат идеите си. Сега обаче изглежда почти сигурно, че редакторският отдел ще преустанови съществуването си.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл