hategame logo
Wii U ще струва 600 лева?
пуснато на 11 април 2012 от pseto
wii u
Nintendo Wii U е възможно да струва 300 долара при дебюта си по-късно тази година, твърдят изтекли в нета информации. Въпреки че тази сума се равнява на 450 лева, то както знаем, стоките най-често се конвертират директно от долари в евро, което значи 6 стотака на нашия секси континент.

Но нека се върна към началото на новината – защо 300 долара? Източници на изданието Forget The Box твърдят, че материалите за разработката на всяко Wii U струват 180 долара (270 лева). Така е възможно с някаква неособено внушителна надценка за електронния бранш, конзолата да се продава за 300 долара.

Интересно е, че Nintendo най-вероятно няма да може да си позволи да конкурира Sony и Microsoft при цените на следващите поколения на Xbox и PlayStation, поне ако вярваме на скорошни слухове. Според тях, Wii U има по-слаб хардуер дори от Xbox360 и PlayStation 3! Така едва ли японците могат да си позволят цена от над 300 евро/600 лева.

Иначе, Wii U се очаква есента тази година, въпреки че датата на излизане на конзолата още не е обявена. Основен плюс при платформата ще е контролерът с внушителен 6.2-инчов резистивен тъчскрийн дисплей, който ще отвори нови хоризонти към геймърите. Поне на книга, де.

Как ще се развият нещата? Ще видим. Има към 2 месеца до E3, където ще бъдат разкрити доста, доста детайли за Wii U.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл