hategame logo
Wikipedia офлайн утре като протест срещу SOPA
пуснато на 17 януари 2012 от pseto
Wikipedia_dark_18_jan-728-75
Wikipedia ще бъде офлайн утре като протест срещу противоречивия законопроект SOPA, както и събратът му PIPA. Това става ясно по-рано днес от голям черен банер, който вероятно сме видели почти всички ние, които търсим разни неща из Уики ежедневно - примерно колко е дълга патката на Джон Холмс или що е туй BBW порно.

Така и Wikipedia ще се присъедини към всички, които се възпротивяват на двата акта. Наистина спирането на сайта за ден е радикално решение, но пък възможно най-много хора трябва да се запознаят със SOPA и PIPA, осъзнавайки какво негативно влияние е възможно да имат законопроектите за интернет.

В случай, че не сте чели за тях, можете да се запознаете накратко с тях тук. Разбира се, в интернет има адски много мат'рял по темата.

Накратко, SOPA - който ще се гласува в долната камара на Американския прогрес и PIPA, който се обсъжда в горната камара (Сената), цели едно нещо - да ни преебе. Става дума за даване на огромни права на престъпни пасмини като MPAA и RIAA да трият безнаказано съдържание, което не им се струва удобно. Може да става дума както за пиратствани mp3-ки и филми, така и за слагане на линкове към такива. Тоест, всеки сайт със система за пускане на отговори от потребители може да бъде спрян, а пък YouTube направо го пишете умрял и опикан, ако SOPA бъде гласуван!

Все пак, кампанията срещу тея кенефни законопроекти тепърва набира скорост, което само може да ни радва!

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл