hategame logo
Xbox Series X с цена и дата на премиера
пуснато на 09 септември 2020 от pseto
xbox series x s price
Играта на котка и мишка между Sony и Microsoft относно това коя от двете компании първа ще обяви датата на премиера и цената на новото си конзолно поколение беше дълга. Но ето, че един от двата гиганта най-накрая се престраши да направи официално съобщение. След като вчера видяхме Xbox Series S и научихме цената му, то днес бе разкрито колко ще струва и премиум моделът Xbox Series X. Вече знаем и датата на премиера – 10 ноември.

Що се отнася до цената на Xbox Series X, тя е 499 долара/евро (и 449 паунда във Великобритания). Сума, която едва ли изненадва мнозина. За подобна цена се спекулира от месеци. Датата на премиера също изтече по-рано през годината, но е хубаво, че в крайна сметка Microsoft я потвърди най-накрая.

Така топката е в полето на Sony. Кога ли ще научим колко ще струват двете вариации на PlayStation 5? Вероятно скоро – конзолата трябва да се появи през ноември, а предпоследният месец на годината наближава.

Що се отнася до Xbox next-gen конзолите, при тях предварителните поръчки започват на 22 септември. Дотогава вероятно и ще научим колко точно по-слаб ще е Xbox Series S от Xbox Series X. Освен че няма Blu-Ray четец, S версията ще има и по-посредствен хардуер. Но колко точно, засега не знаем.

Sony също готвят две конзоли – със и без оптически четец. Към момента няма данни дигиталното издание на PS5 да включва и по-слаб хардуер, подобно на Xbox Series S.

Коментари
igra4 avatar
igra4
09 септември 2020
Значи и Сони ще е 500, макс 550 долара.
pseto avatar
pseto
11 септември 2020
Според мен има някаква причина да се бавят... скоро ще разберем каква е тя. Или чакат до последния момент, за да обявяват по-висока цена, или размишляват дали да пробват да свалят възможно най-много и да продават на загуба. Ще разберем до месец, месец и нещо кое от двете е.
Rostik79 avatar
Rostik79
11 септември 2020
Не ми се вярва от Сони вече да не са определили цена и роудмап за поне 10 години напред. Такива проекти се гласят години предварително. И с една стотинка да искат да променят нещо, малка армия финансисти трябва да смятат как ще се отрази това в големи периоди. Не, че нямат такава армия, де.
Макар че кой знае ...
pseto avatar
pseto
11 септември 2020
Е, предполагам, че те са направили вече план А, план Б, план Д и план не знам си коя буква от азбуката. Вероятно се чудят с кой от плановете да заходят към новото поколение.
Miro avatar
Miro
13 септември 2020
Според мен проблема им е че искаха пак след 5г да пробутат Про , ама $М ги прецака с евтина конзола.
Отделно $М навсякъде говорят само за 60 или 120фпс , а $С още първата им игра увисна на 30фпс.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл