hategame logo
Activision Bilzzard с 1.2 милиарда долара от микроплащания
пуснато на 03 ноември 2020 от pseto
activision blizzard 1
Activision Blizzard са записали приходи от 1.2 милиарда долара от микроплащания... само в рамките на едно финансово тримесечие. Новините дойдоха в края на миналата седмица при обявените финансови резултати на компанията.

Така можем да се уверим не само, че Activision Blizzard са в отлично състояние, но и че те ще продължат да залагат на игри с куп микроплащания в тях.

Но кои са големите печеливши? Те са свързани с един бранд – Call of Duty. В момента имаме три различни издания на шутъра. Едното от тях е Call of Duty: Modern Warfare, другото – батъл роялът Call of Duty: Warzone, а третото – Call of Duty: Mobile. Трите заглавия общо са формирали лъвския дял от приходите.

Своето влияние има и Candy Crush Saga и останалите мобилни игри на компанията King, която също е част от Activision Blizzard.

Като цяло приходите на гиганта за тримесечието възлизат на 1.95 милиарда долара, което е скок със 750 милиона долара на годишна база.

Коментари
bojosan avatar
bojosan
04 ноември 2020
Не съм им дал една стотинка. Call of Duty то е като Бойко Борисов. Всички го плюят по форумите, но накрая пак го избират. Щото нема друг !
sauron93 avatar
sauron93
04 ноември 2020
На мен battlefield повече ми харесва.
Rostik79 avatar
Rostik79
04 ноември 2020
Enemy Territory е истината!
pseto avatar
pseto
04 ноември 2020
И на мен, ама последният яко накриво го направиха. Пробваха да лапнат от аудиторията на Call of Duty, ама в крайна сметка изгубиха част от своята... от двата стола на земята.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл