hategame logo
Боби Котик обещава промени в Activision Blizzard
пуснато на 29 юли 2021 от pseto
activision blizzard
По-рано тази седмица беше заведено съдебно дело срещу Activision Blizzard за дискриминация в Калифорния, САЩ. В продължение на няколко дни Боби Котик, шефът на гиганта, беше мълчалив. Но най-накрая той излезе с официално съобщение.

В него той обещава промени в рамките на Activision Blizzard. Посочват се пет точки, които включват 1) повече защита за служителите, 2) сесии за изказване на критики, модерирани от външни хора, 3) разглеждане на всички шефове в Activision Blizzard и "кадрови промени", 4) намиране на повече кадри с различен профил за всяка позиция и 5) "ингейм промени", като последното остава неясно.

Естествено изявлението на Котик е стриктно корпоративно и е от шаблона при подобни случаи. Обещават се промени - но дали те ще бъдат приложени? Или ще се мине само с презентации, показващи, че тормозът на работното място не е хубаво нещо?

Activision Blizzard получи критики и за изявление, изпратено до съда в Калифорния. В него делото срещу компанията бива окачествено като фриволно и базирано на извадени от контекст твърдения, някои от които за случаи отпреди десетилетие. Това доведе до гнева на служителите на Activision Blizzard, които сметнаха, че така се отрича наличието на каквито и да е проблеми.

Междувременно покрай скандала цената на ценните книжа на компанията спадна с близо 10%.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
12 август 2021
Ами обещаните промени настъпиха - ключови фигури напускат компанията, включително и важни фигури от разработката на Диабло 4.

"Diablo 4 game director Louis Barriga, lead level designer Jesse McCree, and World of Warcraft designer Jonathan LeCraft are all out at Blizzard Entertainment."

https://www.pcgamer.com/diablo-4-director-lead-level-designer-and-wow-designer-all-fired-from-blizzard/

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл