hategame logo
Боби Котик с намалена заплата
пуснато на 30 април 2021 от pseto
bobby kotick
Боби Котик, шефът на Activision Blizzard и най-големият единичен акционер в компанията, е приел намаление на заплатата си. Той е удължил своя договор с компанията до 2023-а, но с намалени финансови условия. Котик ще взима едва 875 000 долара годишно, наместо настоящите си 1.75 милиона долара.

Все пак при изпълнение на определени финансови условия изпълнителният директор на Activision Blizzard ще може да получи 200% отгоре над основната си заплата. Но явно в новият контракт на Котик не са заложени условията, които наскоро му осигуриха крупни суми.

Според различни данни компанията трябва да му плати 200 милиона долара за изпълнени финансови цели. Това доведе до куп критики и явно Котик се опитва да замаже очите.

Личното състояние на Котик днес гони милиард, като голяма част от него идва от акции в Activision Blizzard. Той е и основният архитект на сдружението, което се отдели от Vivendi през 2013 година. Тогава компанията се оценяваше на около 10 милиарда долара. В момента, особено покрай пандемията от COVID-19, стойността на Activision Blizzard на фондовата борса е 7 пъти по-висока.

Коментари
vldir avatar
vldir
05 май 2021
Ся кво ще правим? Дарения нещо, помощи?
LethianDream avatar
LethianDream
07 май 2021
DMS "Za Bobkata"
Буквално се разплаках, не знам Котик как ще оцелее..Много го мисля него, не мога да мигна...
"Котик ще взима едва 875 000 долара годишно" Ужас!
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл