hategame logo
Activision Bilzzard с рекордни финансови резултати, съкращава 800 души
пуснато на 13 февруари 2019 от pseto
activision blizzard 1
Activision Blizzard обяви рекордни финансови резултати за последната си финансова година. Гигантът записва приходи от 7.5 милиарда долара – което е със 150 милиона повече от прогнозите на дружеството и най-високо число в историята на компанията.

Интересно е обаче, че рекордната сума не задоволява Activision Blizzard. Напротив, компанията смята, че при множеството възможности на гейм пазара днес те не са оползотворили потенциала си.

И в резултат започва сериозно преструктуриране на гиганта. В резултат на което 8% от неговите служители ще бъдат съкратени. Което означава към 800 човека!

Боби Котик, шефът на Activision Blizzard, уверява, че всички ще получат солидни компенсации и помощ при намиране на нова работа. Също така се допълва, че предимно административен персонал ще бъде съкратен.

Activision Blizzard обаче и ще наема – предимно гейм разработчици. Очаква се компанията да се разрасне с 20% в близко бъдеще. Хората, които ще бъдат наети, ще работят и по нови серии, и по настоящите на множеството студия под шапката на Activision Blizzard.

Но до какви резултати ще доведе всичко това?

Любопитно е да отбележим, че в последните месеци акциите на Activision Blizzard записват сериозен спад. От октомври миналата година насам те са загубили 50% от стойността си. Несъмнено и заради това Боби Котик и компания са преценили, че е време за промени.

Коментари
pepito avatar
pepito
13 февруари 2019
И те отдавна са в списъка на най-алчните компаниии наред с ЕА, рокстар и убисофт
rosniak avatar
rosniak
13 февруари 2019
В сравнение с Ea и ActiBlizz, Рокстар и Уби са цветя за мирисане !
LethianDream avatar
LethianDream
13 февруари 2019
Нали имате телефони? Мисля, че това отговори на въпроса ти за резултатите, както и за коя сфера ще наемат хора. Скуеър Еникс са пуснали туит, в който пишат, че всички уволнени могат да си подадат автобиографиите при тях. Та, няма да ги мислим, те постоянно мърдат от една компания в друга. EA обаче изригнаха с тоя Апекс, чета потресаващи резултати в Туич- най-играна игра, повече от Фортнайт. И което е най-потресаващото за ЕА - не е pay2win Да се стягат и да правят някакъв престъпен луут тип UT вътре Сигурно костюмарите-собственици се въртят по цяла нощ в спалнята си (една от 50-те в къщата на три етажа) и си викат: Как можахме да допуснем Respawn да изкарат това нещо, без да вкараме геймплейни микрота вътре?
rosniak avatar
rosniak
13 февруари 2019
И не само Скуеър-а. А от това което виждам, една не малка част за разни community managers. А Ea, по-скоро мислят как са си изгладили имиджа пред гейм обществото, отколкото защо няма луут кутии.
toti avatar
toti
13 февруари 2019
male samo ne i tova i men me pritesnqva tova 4e EA sa nameseni v tazi igra,no dano ne izmislqt nqkva prostotiq zashtoto igrata e super i si zaslujava i za sega vurvi zverski dobre,dokolkoto 4eta maje smotanqt fortnite...
Macks avatar
Macks
13 февруари 2019
@toti - не мисля, че баш "маже" фортнайт. Има повече гледания в туитч, но това е до голяма степен защото е "новото", около което се вдигна много хайп.

Аз лично поцъках АЛ и като нефен на БР игрите, не ми допадна особено. Бих предпочел дори да цъкам фортнайт пред нея, но ако й отделя още малко време, може и да започне да ми харесва.

nightwarrior avatar
nightwarrior
13 февруари 2019
LethianDream - те ЕА дефакто нямат намеса, то и затова е така. От излезлите информации има едно съгласие между другото Respawn да я пусне и толкоз. То луутбоксове има, ама хем ти дава на всеки левел, хем всечко може да се набави без чудовищен грайнд, хем е само козметика с 0 ефект върху геймплея.

rosniak - EA по-скоро благославя късмета си. След финансовия отчет акциите им бяха в свободно падане и стигнаха рекордно ниски стойности. Сега са по-високо от дропа и се вижда че качването започва с Апекса.

toti - едва ли, точно заради споменатото по-горе. Нещо като работи, не го поправяш. На тая философия ЕА движи ФИФА камара години.

Macks - разбира се, Фортнайт е много голяма, но Апекса вече и би рекорда за най-много играчи за първа седмица 25 милиона(10 милиона на третия ден). Далече е, но наближава. Фортнайт не се е състезавал с друг безплатен BR от този калибър, да, размаза Pubg, но там старта не е равен, щото pubg се плаща. Честно казано се надявам да ги смаже само, за да убие ЕПИК втора.

pseto avatar
pseto
13 февруари 2019
Ако е истина това, което казват Activision Blizzard - болшинството съкратени са хора, свързани с маркетинг, реклама и разни административни позиции, не гейм разработчици. Тоест Square Enix не знам какво ще правят с автобиографиите им. То е ясно, че сипват малко сол в раната и тролват, за което - поздравления към тях.

А иначе EA - дори и да не си тотален идиот като видиш, че Fortnite уби PUBG заради безплатния си модел трябва да осъзнаеш, че в него има много хляб. Хем могат да се правят милиарди от козметика, хем и същевременно изглеждаш като "добрият пич", хем и привличаш повече аудитория. Това си е win-win-win. Реално ако EA в един момент осъзнаят, че Ultimate Team си е за FIFA и че този модел не работи в далеч всяка игра ще печелят повече пари... от това да убиват проекти като Star Wars Battlefront II от безумна, зле преценена лакомия...

HighFist avatar
HighFist
13 февруари 2019
Тези резултати показват, че колкото и да ги плюят хората, керванът си върви и бизнес практиките им ще продължат с пълна сила.
pseto avatar
pseto
13 февруари 2019
Да. Макар че има и една подробност, която вероятно трябваше да спомена в статията, ама не го направих. Приходите са на Activision + Blizzard + King (тея създателите на мобилни игрици). Което не показва цялата картинка. King може и да имат добри приходи, но Activision и Blizzard да са по-назад, което все пак е признак на зараждаща се криза. Плюс Destiny, който беше продаден на Bungie.

Но да, в крайна сметка керванът си върви. EA в един момент беше 5 години на загуба с по 100-200 милиона долара всяка година. И какво от това? Нищо. Излязоха на плюс, за няколко години докараха няколко милиарда печалба. Това са титани, за които няколко години по 100-200 милиона на минус са нищо.

toti avatar
toti
13 февруари 2019
e shte vidim vse pak e na 1 sedmica i nabira skorost,a i dnes 4etoh 4e mai obmislqt da q puskat i za telefoni taka 4e mai nai posle toq fortnite si nameri maistora,ama i vreme beshe shtoto dosta vreme se zadurja a i ve4e ne e interesen otdavna mu mina modata i e vreme da go butnat za koeto silno se nadqvam...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл