hategame logo
Activision Bilzzard се оценява на 73 милиарда долара
пуснато на 22 януари 2021 от pseto
activision blizzard 1
CD Projekt Red може да има проблеми на фондовата борса в момента след премиерата на Cybeprunk 2077, която бе кошмарна за полското студио – но пък останалите гейм компании са в цветущо състояние по време на COVID-19 пандемията. Една от тях е Activision Blizzard – един от най-големите разпространители днес се оценява на 73 милиарда долара.

Всяка от акциите на гиганта се харчи срещу близо 95 долара в момента. Само за сравнение – едва в края на ноември миналата година ценните книжа на Activision Blizzard се продаваха за 75 долара.

Огромният скок идва най-вече заради Activision. Call of Duty е в отлична форма, като и основните игри от серията, и батъл роялът Warzone, и версията за смартфони/таблети носят внушителни приходи. Що се отнася до Blizzard, там World of Warcraft все още държи фронта, като експанжънът Shadowlands за кратко беше най-бързо продаващата се PC игра.

Както обикновено обаче като говорим за фондовата борса, нещата бързо могат да се променят. Но в момента Боби Котик и сие могат да се радват на най-високата пазарна капитализация в историята на Activision Blizzard.

Коментари
bojosan avatar
bojosan
25 януари 2021
Поредното доказателство че светът застрашително оглупява
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл