hategame logo
Activision съди Netflix
пуснато на 07 декември 2020 от pseto
activision 1
Activision са завели дело срещу Netflix по-рано през месеца. Причина за него е Спенсър Нюман, бившият финансов шеф на гейм компанията.

Той прекара едва 18 месеца в нея – сравнително малко време за подобен висш кадър. Нюман в крайна сметка беше уволнен от Activision, макар и не научихме защо. Сега детайлите изплуват на повърхността.

Activision смятат, че финансовият им директор се е уговарял да премине в Netflix, въпреки че е имал дългосрочен договор с тях. Нюман очевидно е имал клауза, според която не трябва да преминава в конкурентна на Activision компания, а Netflix явно са влизали в нея (тъй като Нюман е отговарял пряко за развлекателната дивизия в гейм компанията, която разработва адаптации за малкия и големия екран на франчайзи като Call of Duty и други).

В крайна сметка Activision искат две неща. Първо, финансова компенсация за пропуснати ползи. И второ – забрана на Netflix да се отправят оферти към висши служители на гейм компанията, които „разоряват работната ѝ сила“.

Какво ще се случи – можем само да гадаем. Обикновено при такива дела нещата се решават извън съда. Доколкото е възможно Activision да получи компенсация, то едва ли ще бъде наложена забрана на Netflix да отправя оферти към служители на гейм гиганта.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл