hategame logo
Акциите на Activision Blizzard падат с още 11%
пуснато на 09 ноември 2018 от pseto
activision blizzard 1
Стартът на ноември не изглежда много добър за Activision Blizzard. Акциите на компанията отбелязаха нов спад с 11%, след като бяха обявени финансовите резултати на дружеството.

Интересно е, че те не са чак толкова лоши. Всъщност печалбите отбелязват скок със сериозните 38% до 260 милиона долара – поне за периода юли-септември. Приходите обаче падат със 7% до 1.51 милиарда долара.

Онова, което притеснява акционерите е Destiny 2 и по-ниската популярност на играта, сравнено с нейния предшественик. Самите Activision Blizzard признават, че са очаквали повече от шутъра. За сравнение Destiny имаше стабилна аудитория дори и години след премиерата си, а експанжъните за шутъра се харчеха силно. Не и при двойката.

Липсата на достатъчно обявени нови игри също не се харесва на акционерите. Освен задължителното Call of Duty за 2019 година от Activision Blizzard ще видим и Sekiro: Shadows Die Twice (разработван от From Software). Но някак други ударни премиери не се очакват.

Влияние оказва и тотално фиаско с Diablo: Immortal. Само покрай него акциите на Activision Blizzard спаднаха с близо 7%. Което означава, че общият им спад за седмица е към 18%. Несъмнено обявената мобилна игра е разочаровала не само хардкор феновете на Blizzard, но и акционерите.

Коментари
Macks avatar
Macks
10 ноември 2018
Сега пада с 7%, като излезе имортала и като му скочат китайците, ще скочат с 20%.

Между другото, на мен лично ми хареса новината за играта и определено ще я цъкам. Аз обаче не съм голям фен на Диабло, така че моето мнение не се брои.

pseto avatar
pseto
11 ноември 2018
Аз бих се замислил само при модел от типа на "плащаш всичко и получаваш пълната игра", който мисля има шанс около 0% да бъде реализиран. Най-малкото Nintendo пробваха със Super Mario Run нестандартен пазарен модел и се видя, че мобилните игри ценят единствено free-to-play (ахъм pay-to-win) и толкоз. Ся дали ще има някаква справедливост в Diablo: Immortal - кой знае. За мен поначало вселената Diablo не е подходяща за free-to-play, понеже всичко е основано на шанса. Смисъл какво ще направят? Ще отваряш луут кутии, вместо да има плячка от босовете ли? Или там ще събираш ключове в стил Uber Tristram и после ще отваря loot box-ове с тях?

Даже докато го пиша това си представям как ще повърна (съвсем буквално), ако го видя това. Но няма да се изненадам това да се случи.


Или с други думи големият план е - "обявяваме Diablo Immortal пред Diabo феновете, те вдигат тотална олелия, много повече хора научават за играта и си казват - абе що да не пробвам". Нелоша идея. С изключение на Diablo феновете със средния пръст в лицето.

KKND avatar
KKND
12 ноември 2018
Аз само като си помисля, че съм се клел в тази компания и съм чакал излизането на всяка тяхна игра. Явно феновете им доста са намаляли в последно време щом могат да си позволят такава гавра
sauron93 avatar
sauron93
11 ноември 2018
Близ трябваше просто да направят римейк на д2 , ама пък вероятно не са го направили защото знаят че ще закопаят д3. Никой няма да доближи 3ката при наличие на 2ката със подобрена графика. Тогава щеше да се наложи да излязат и да кажат че д3 е бил провал ,защото играта щеше да умре тотално.

Както сега ремастърнат warcraft ще убие полумъртвия старкрафт 2, те дори доста от корейците вече играят ремастърнат старкрафт 1.
Просто старите им игри са по—интересни,няма какво да се прави,това е истината.

Имортала няма да го коментирам,мобилният гейминг както каза псето работи на основата ”играта е безплатна ама плащай за коини за да печелиш” . Още по—лошото е че имортала не е екшън рпг а е мморпг. Което значи вместо да гриндиш за хуйове,си купи хуйове със реални пари и имай лежъндарита. Ах колко са мръсни тези хуйоблизърд :-)

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл